Lucas Riechert - Maandag 6 Maart 2023

Xiaomi laat telefoon zien die binnen vijf minuten opgeladen is

Voor alle fans van nieuwe technologische snufjes heeft Xiaomi iets moois. De Chinese fabrikant heeft namelijk een nieuwe oplaadtechniek gedemonstreerd die een toestel in minder dan vijf minuten volledig kan opladen. Het nieuwe systeem heeft een laadvermogen van 300W, het hoogste tot nu toe voor een smartphone. Lees gauw meer over deze coole techniek. 

Video van Xiaomi merk Redmi

Een smartphone met een 4100mAh accu van Redmi wordt binnen een kleine vijf minuten opgeladen, is te zien in deze video. Zo is ook te zien dat in iets meer dan een minuut de accu alweer voor 20 procent vol is. Binnen twee minuten alweer voor de helft. De piek van opladen in de video is overigens 290W. Dat Xiaomi deze video nu naar buiten heeft gebracht is overigens geen toeval, de Chinese concurrent Realme kondigde afgelopen dinsdag een internationale introductie aan van zijn nieuwe smartphone met 240W opladen. Bij Xiaomi gaat het echter nog niet om een toestel die binnenkort op de markt komt. De demonstratie video laat een aangepaste versie zien van zijn onlangs uitgebrachte Redmi Note 12, die standaard met 120W kan laden. 

Verbeterde batterij

Door de vernieuwde lithium-ionbatterij met een hogere vermogensdichtheid ontstaat er een snellere laad- en ontlaadsnelheid. Ook weet Xiaomi kennelijk de hoeveelheid warmte die tijdens het opladen ontstaat binnen de perken te houden. Er zit een nieuw ontwerp tussen de dunne batterij cellen met thermische materialen waardoor de warmteafvoer wordt verbeterd. Volgens het Chinese bedrijf zijn er wel 50 nieuwe functies in het laadsysteem ingebouwd om de stroom, voltage en temperatuur op elke oplaad chip in de gaten te houden. Verder deelde Xiaomi geen cijfers over hoeveel oplaadcycli mogelijk zullen zijn met deze nieuwe laadtechniek, waardoor de gevolgen op de levensduur van de batterij nog niet duidelijk zijn. Dit is dus nog even afwachten! 

Chinese merken en de race van snelladen

De grotere Chinese telefoonmerken ondervinden veel concurrentie van elkaar de afgelopen jaren, vooral op het gebied van snellaad technieken. Zo liet bijvoorbeeld Oppo vorig jaar een toestel zien met 240W laden. Realme is onderdeel van hetzelfde moederbedrijf als Oppo en OnePlus. Opvallend is dat ook fabrikanten uit andere landen veel minder bezig zijn met snelladen. Zo laadt de nieuwe Galaxy S23 van Samsung bijvoorbeeld op met 25W, het Plus en Ultra model met 45W. De iPhone 14 laadt op met een (los verkrijgbare) lader van maximaal 20W. 

Wat zou jij vinden van een smartphone die binnen vijf minuten weer vol is? Wij kijken in elk geval erg uit naar deze ontwikkelingen op het gebied van snelladen! 

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »