Lucas Riechert - Woensdag 30 Augustus 2023

Apple Watch X: dunner, met bloeddrukmeter en innovatieve magnetische bandjes

De geruchten over de volgende versie van de Apple Watch zijn er nu al. Naast de verwachte Apple Watch Series 9 en de tweede Apple Watch Ultra dit jaar, schijnt de échte verrassing bewaard te worden voor volgend jaar. Bloomberg meldt namelijk dat Apple grootse plannen heeft voor een baanbrekende onthulling - de Apple Watch X, een waar technologisch hoogstandje dat het horloge opnieuw zou definiëren. Lees hier meer!

Finesse in ontwerp

Het meest vernieuwende van de Apple Watch X zou de verfijning van het ontwerp zijn. Vergeleken met zijn voorgangers, waarvan de Series 4 al 10,7 millimeter dik is, belooft de Apple Watch X aanzienlijk dunner te gaan worden. Een dunner profiel betekent meer comfort en een nog gestroomlijnder design. Ook wordt er gefluisterd dat Apple nieuwe, magnetische bandjes in overweging wil nemen. Het voordeel van de magnetische bevestiging zou het intuïtieve gebruik zijn, maar het zou ook interne ruimte in beslag nemen die potentieel voor andere verbeteringen, zoals de batterijduur, zou kunnen worden gebruikt.

Bloeddruksensor en micro LED scherm

Een ander opvallend gerucht over de Apple Watch X is de mogelijkheid van een geïntegreerde bloeddruksensor. Dit zou een aanzienlijke gezondheids functionaliteit toevoegen aan de smartwatch, waardoor het een waardevol hulpmiddel wordt voor gebruikers die hun gezondheid actief willen volgen. De Apple Watch X zou mogelijk ook een primeur kunnen hebben in de vorm van een micro LED-scherm. Dit is een veelbelovende technologie met een hogere kleur- en lichtopbrengst dan de traditionele OLED-schermen. Als dit gerucht waar is, zou de Watch X het eerste Apple-product zijn dat met dit innovatieve scherm wordt uitgerust.

Geen jaarlijkse vernieuwing meer voor de Apple Watch 

Apple heeft mogelijk plannen om de Apple Watch X in 2024 of 2025 te gaan introduceren. Er gaan geruchten dat het bedrijf overweegt om af te wijken van het gebruikelijke jaarlijkse vernieuwing patroon zoals momenteel bij de iPhones het geval is. Dit komt doordat de nieuwe functies voor de Apple Watch vaak bescheidener zijn dan die voor de iPhone. De iPad daarentegen ondergaat ongeveer om de 18 maanden vernieuwingen. Ondanks deze overwegingen verwacht Bloomberg dat Apple waarschijnlijk wel blijft vasthouden aan het jaarlijkse schema vanwege concurrentieoverwegingen. Wij kijken in elk geval erg uit naar de nieuwe Apple Watch X en wanneer meer updates volgen!

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »