Lucas Riechert - Zondag 29 November 2020

Xiaomi blijft maar groeien en is momenteel de derde grootste smartphonemaker ter wereld

Xiaomi doet het op dit moment erg goed met zijn smartphones. De omzet uit de smartphone tak van het bedrijf is afgelopen kwartaal met wel 47.5 procent gegroeid. Dit staat echter wel in flink contrast met de cijfers die Xiaomi maakt met zijn televisies en laptops, waar de omzet met slechts 2.6 procent is gestegen. 

Als je de cijfers vergelijkt met die van vorig jaar over dezelfde periode kun je een stijging van wel 45.3 procent zien. Xiaomi verkocht namelijk 46.6 miljoen smartphones in het derde kwartaal. De gemiddelde prijzen zijn een stuk omhoog gegaan en de vraag in China is natuurlijk erg groot. Ook is de prijs voor een Xiaomi toestel gestegen in West-Europa. In dit gedeelte van de wereld staat de smartphonemaker inmiddels op de derde plaats van grootste smartphone verkopers. Dit bleek uit onderzoek van meerdere marktonderzoekers, waaruit bleek dat Xiaomi bijvoorbeeld populairder is dan Apple. In het derde kwartaal van 2020 zijn er een aantal toestellen uitgebracht, denk hierbij aan de Mi 10T, Mi 10T Pro, Mi 10 Ultra, Redmi K30S Ultra en de K30 Ultra (alhoewel de Ultra modellen niet in Europa officieel zijn verschenen). 

Xiaomi laat weten dat het bedrijf ook de hogere segmenten van de markt aan het bedienen is, waarbij ze in de eerste tien maanden van 2020 ongeveer acht miljoen smartphones hebben verkocht met een verkoopprijs boven de 300 euro. Echter is dit qua prijs nog steeds niet te vergelijken met de topmodellen van Samsung en Apple, die voor vele hogere prijzen over de toonbank gaan. Zoals gezegd deden andere takken van het bedrijf het een stuk minder denderend dan de smartphones. De omzet uit de categorie loT en Lifestyle (denk hierbij aan televisies, laptops, wearables etc.) steeg met 16.1 procent. Hiervan bleef de winst hangen op 2.5 procent. Hieruit kun je dus concluderen dat de smartphones van het bedrijf goed zijn voor ongeveer 66 procent van de omzet, terwijl deze vorig jaar zestig procent was.


[BRON]

Afbeelding: © Zana

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »