Lucas Riechert - Zondag 20 November 2022

Waarschijnlijk gaan alleen iPhone 15 Pro modellen snellere USB-C aansluiting krijgen dan de reguliere modellen

Spannende geruchten: Apple zou namelijk volgend jaar alleen de iPhone 15 Pro modellen snellere transfers van data geven met de USB-C poort. Er gaat dus hoogstwaarschijnlijk een onderscheid zijn tussen de laadsnelheid op de reguliere iPhones en Pro modellen voor de iPhone 15. Lees hier meer over deze geruchten! 

Geruchten van data analist Ming-Chi Kuo  

De geruchten komen van de normaliter goed geïnformeerde data analist Ming-Chi Kuo. De reguliere iPhone 15 modellen zouden USB 2.0-snelheden krijgen via USB-C. Dit staat gelijk aan de iPhones met een Lightning-poort volgens Kuo

De iPhone 15 Pro modellen daarentegen zouden USB 3.2 of Thunderbolt 3 krijgen, waarmee fors snellere data transfers mogelijk zijn. Apple moet vanaf eind 2024 voldoen aan Europese regelgeving die USB-C verplicht in producten zoals smartphones. 

Meer en meer onderscheid tussen iPhones 

De geruchten en aannames gaan al langer dat Apple steeds meer onderscheid wil maken tussen “reguliere” iPhones en de Pro modellen. In de korte geschiedenis van de iPhone waren de verschillen vooral aan de buitenkant te zien, bijvoorbeeld in materiaalgebruik. Tegenwoordig hebben de Pro modellen al snellere chips, betere schermen en een ander ontwerp dan de reguliere modellen. Kuo zei eerder al dat Apple met deze stappen de duurdere Pro modellen aantrekkelijker wil maken in vergelijking tot de reguliere iPhones. Tot nu toe lukt het Apple elk jaar om zijn eigen verkooprecords voor de iPhone te verbreken. De vraag naar de nieuwste iPhone 14 Pro modellen is nu ook weer zo hoog dat Apple er de afgelopen weken amper aan kon voldoen. 

Technische aspecten 

De snelheid van USB 2.0 is 480 Mbit/s. Lightning is alweer tien jaar in gebruik, sinds de iPhone 5 uitkwam in 2012. De keuze voor USB 2.0 op een USB-C poort is ook de combinatie waar veel Android toestellen voor gaan. Android toestellen ondersteunen vaak ook de maximale USB 2.0 snelheden. Deze stap in verschil qua reguliere en Pro modellen ligt overigens ook in lijn met wat Apple doet met iPads. Het goedkoopste iPad model heeft een USB-C poort met USB 2.0 tot 480 Mbit/s, de midden modellen hebben USB 3.1 tot 10Gbit/s en de Pro modellen komen tot 40Gbit/s met USB 4.

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »