Lucas Riechert - Vrijdag 5 Mei 2023

Software Apple Watch krijgt grote update waarin widgets centraal komen te staan

Bij de volgende grote software-update van Apple voor de Apple Watch wordt er een nieuwe interface geïntroduceerd. Widgets gaan bij de update een centrale rol krijgen in plaats van apps. Lees hier meer wat deze update allemaal gaat inhouden.

Informatie van Bloomberg

Het nieuws komt van de altijd goed geïnformeerde Bloomberg journalist Mark Gurman. De Apple Watch had voorheen altijd een speciale interface voor widgets genaamd “Glances”. Dit zijn kleine blokjes met informatie uit specifieke apps. In latere updates werd Glances weer verwijderd, maar nu komt Apple hierop terug met een nieuwe interface waarbij zulke widgets weer centraal gaan staan. Om dit te doen gaat Apple een nieuw type widget introduceren voor de Apple Watch. Qua ontwerp zit dit ergens tussen de oude Glances en de widgets die je nu ook op je iPhone kunt gebruiken. Daarnaast moet de nieuwe interface ook gaan lijken op de huidige Siri wijzerplaat die zich op de Apple Watch bevindt. 

Mogelijkheden met widgets

Tussen al deze widgets, of informatieblokjes, kun je navigeren om bijvoorbeeld je huidige sportactiviteit te openen. Of bijvoorbeeld om het weer te bekijken of je agenda zonder dat je daarvoor de volledige app hoeft op te starten. Ook zou Apple werken aan een andere functie waarbij je de werking van je Apple Watch knoppen zou kunnen aanpassen en veranderen, op die manier kun je bijvoorbeeld snel een widget tevoorschijn halen. De nieuwe Apple Watch Ultra introduceerde reeds al een extra knop die programmeerbaar was aan de zijkant. Het lijkt er dus op dat Apple meer die kant op wil gaan en gebruikers meer vrijheid wil geven.

Hardware update

Naast de grote software-update gaan er ook geruchten rond dat er een hardware Apple Watch update aankomt. Er zou een redesign aankomen die de Apple Watch nieuw moet laten aanvoelen. Of het redesign voornamelijk hardware of software gaat worden, is niet bekend. De iPhone krijgt later dit jaar ook een nieuwe update met iOS 17. Dit zal ook kleine verbeteringen met zich meebrengen. Zo gaat het bijvoorbeeld ook mogelijk worden om in de Europese Unie apps te installeren buiten de App Store om. Wij kijken in elk geval erg uit naar al deze nieuwe updates van Apple! 

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »