Lucas Riechert - Dinsdag 27 Juni 2023

Siri maakt het eenvoudig om tussen verschillende chatdiensten te schakelen in iOS 17

Het wordt nu gemakkelijker om berichten te verzenden via Siri met andere apps dan iMessage in iOS 17. De Apple-assistent Siri zal je voortaan vragen welke app je wilt gebruiken hiervoor. Lees hier meer over deze nieuwe functie in iOS 17! 

Siri 

Het is al lange tijd mogelijk om berichten te verzenden via Siri. Dit is bijvoorbeeld handig als je onderweg bent in de auto. Maar Siri gebruikt standaard de Berichten-app van Apple zelf. Als je bijvoorbeeld WhatsApp, Telegram of Signal wilt gebruiken moet je dat expliciet aangeven bij het eerste commando aan Siri. Kost dus een beetje extra tijd. In iOS 17 komt daar verandering in, wat blijkt uit de tweede bètaversie van het besturingssysteem, zoals gemeld door 9to5Mac. In de nieuwste versie kunnen gebruikers zelfs na het dicteren van een bericht de chatdienst nog aanpassen.

Mogelijk reactie op kritiek

Op deze manier wordt iOS 17 weer flexibeler wat betreft verschillende diensten. Het is al langer mogelijk om bijvoorbeeld vanuit de contacten verschillende diensten te kiezen voor videobellen. Deze opties zijn handig voor gebruikers en ontwikkelaars van andere apps, en voor Apple kan het een manier zijn om beschuldigingen van machtsmisbruik te verminderen. Apple wordt in de Verenigde Staten al onderzocht vanwege het bevoordelen van zijn eigen diensten binnen zijn eigen systemen. Als iOS gebruikers binnenkort gemakkelijker kunnen wisselen tussen diensten, zullen beschuldigingen van bevoordeling waarschijnlijk minder zwaar wegen. 

Andere nieuwe functies in iOS 17

Het nieuwe iOS 17 bevat overigens allerlei verschillende kleine verbeteringen in vergelijking tot zijn voorganger. Het wordt bijvoorbeeld mogelijk om met één commando diensten zoals Spotify muziek te laten streamen naar HomePods via AirPlay. Naar verwachting zal iOS 17 in september voor iedereen beschikbaar zijn, waarschijnlijk kort na de aankondiging van de iPhone 15. Wij kijken in elk geval erg uit naar deze nieuwe functionaliteit en ook naar de iPhone 15 uiteraard! 

 

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »