Lucas Riechert - Woensdag 30 November 2022

Samsung werkt aan recordhoogte schermhelderheid en satellietcommunicatie voor de Galaxy S23

Twee keer interessant nieuws over de Samsung Galaxy S23: deze gaat namelijk naar alle waarschijnlijkheid een record verbreken! Zo moet de aankomende Galaxy S23 Ultra de hoogste piek schermhelderheid ooit gaan krijgen. Daarnaast zou Samsung samenwerken met het Amerikaanse satelliet bedrijf Iridium Communications om alle S23 toestellen te voorzien van satelliet communicatie. Lees gauw meer over deze twee nieuwe ontwikkelingen!

Hoogste schermhelderheid ooit

Naar alle waarschijnlijkheid kondigt Samsung begin 2023 de Galaxy S23 modellen aan, inclusief de S23 Ultra. Zoals traditiegetrouw is bij Samsung is dat het meest high-end toestel met de nieuwste snufjes op het gebied van technologie. En één van die snufjes waarmee Samsung zich graag wil gaan onderscheiden is de schermhelderheid van het toestel. Zo zou de S23 Ultra een maximale schermhelderheid moeten krijgen van rond de 2200 nits. 

Even ter vergelijking: de Samsung Galaxy S22 Ultra heeft momenteel een piek helderheid van 1750 nits. Daar gaat de S23 Ultra dus mogelijk zo ongeveer 25% overheen. Momenteel zijn de Apple iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max de toestellen met de hoogste piek helderheid van 2000 nits. Wellicht kon Samsung dit niet hebben en proberen ze hun grote concurrent te overstijgen op deze manier. In elk geval erg handig voor als je in de volle zon wat wil lezen op je scherm! 

Satellietcommunicatie voor de Galaxy S23 

Ander interessant nieuws is dat volgens het Zuid-Koreaanse ETNews Samsung gebruik zou willen maken van de 66 satellieten van het Amerikaanse Iridium Communications die in “low orbit” om de aarde vliegen. Volgens ET News zou het dan mogelijk zijn om sms'jes en afbeeldingen met een lagere bestandsgrootte snel te versturen. In september kwamen deze geruchten al aan het licht nadat Apple in diezelfde maand de functie van satellietcommunicatie had aangekondigd voor de iPhone 14 modellen. Zo kondigde Apple aan dat iPhone 14 gebruikers vanaf november twee jaar lang gratis noodberichten kunnen versturen via satelliet, Emergency SOS. Na die twee jaar moeten gebruikers gaan betalen voor de dienst. In december komt de functie ook naar een aantal Europese landen, het is momenteel echter nog niet bekend wanneer dit in Nederland ook wordt gelanceerd. 

S23 release datum 

Naar alle waarschijnlijkheid zal Samsung de Galaxy S23, S23 Plus en S23 Ultra wereldkundig maken in het eerste kwartaal van 2023. Wij zijn in elk geval heel erg benieuwd naar deze nieuwe high-end Galaxy toestellen en wat voor nieuwe technieken en snufjes deze gaan krijgen. En natuurlijk of alle geruchten waar zijn. Zo ja; dan staat in elk geval de Galaxy S23 Ultra een zonnige toekomst te wachten met zo’n helder scherm!

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »