Lucas Riechert - Dinsdag 27 Juni 2023

Samsung stelt Nederlanders nu in staat om zelf hun smartphones te repareren

Goed nieuws voor alle mensen met een Samsung toestel. Het Zuid-Koreaanse bedrijf biedt nu ook in Nederland de mogelijkheid om apparaten zelf te repareren. Het bedrijf heeft een programma opgezet waarbij reparatiekits en reserveonderdelen worden verkocht voor Galaxy-smartphones en laptops.

Zelf je telefoon repareren

Via de Self Repair-website van Samsung kunnen klanten reserveonderdelen bestellen voor verschillende modellen, waaronder de Galaxy S20, S21 en S22 smartphones. Ook voor enkele modellen van de Galaxy Book Pro-laptops kun je hetzelfde doen. De beschikbare onderdelen omvatten onder andere glazen achterkanten, usb-c-poorten, schermen, accu's en behuizingen. Om klanten te ondersteunen bij de reparaties, worden er gedetailleerde instructies in tekst en videoformaat gegeven. Samsung levert ook de gereedschappen en materialen die nodig zijn, zoals schroeven en lijm. De onderdelen kunnen los worden gekocht of als onderdeel van een reparatiekit. De kit voor het repareren van telefoons kost ongeveer 28 euro en bevat onder andere een schroevendraaier, plectrums en een verwarmingspad. Handig toch?

Al een hit in de Verenigde Staten en Zuid-Korea

Samsung heeft vorig jaar het Self Repair-programma geïntroduceerd in de Verenigde Staten en Zuid-Korea en breidt dit nu uit naar andere Europese landen, waaronder Nederland. In het thuisland van Samsung en de Verenigde Staten is het programma al een groot succes. Samsung heeft plannen om in de toekomst meer producten aan het programma toe te voegen, maar wat deze andere producten precies gaan zijn is tot nu toe nog niet bekend. Wij zijn benieuwd hoe ver dit reparatieprogramma wordt uitgebreid. 

Apple reparatieprogramma

Ook Apple heeft een vergelijkbaar reparatieprogramma, dat eind 2021 is gelanceerd met onderdelen voor de iPhone en MacBook. Dit programma is momenteel nog niet beschikbaar in Nederland en het is ook nog niet bekend wanneer het geïntroduceerd zal worden in ons landje. De groeiende vraag naar het "recht op repareren" heeft geleid tot toenemende aandacht van politici en streven naar wetgeving op dit gebied. Wij hopen in elk geval dat Apple ook snel het reparatieprogramma gaat uitdraaien in Nederland. 

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »