Lucas Riechert - Donderdag 4 Mei 2023

Samsung lanceert de Galaxy A24

Samsung heeft de nieuwe Galaxy A24 aangekondigd. Het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft de Galaxy A24 zonder persbericht uitgebracht in tenminste één regio. Lees hier waar en wanneer we de A24 in andere regio's kunnen verwachten! 

Aftrap in Vietnam 

De Galaxy A24 wordt als eerste geïntroduceerd in Vietnam ondanks voorgaande geruchten dat het toestel als eerst in het Midden-Oosten zou worden gepresenteerd. Volgens de website van Samsung zal de Galaxy A24 te koop zijn in vier toffe kleuren: zilver, zwart, limoen en bordeaux. Alle voorgangers van de A24 waren ook te verkrijgen in Nederland, dus het is waarschijnlijk dat de Samsung A24 dat ook gaat zijn in de (nabije) toekomst.

Specificaties A24

De Galaxy A24 wordt geleverd met een aardig groot scherm van 6.5” inch met super AMOLED en een verversingssnelheid van 90Hz. Het toestel is uitgerust met een 2,2 GHz octa-core MediaTek Helio G99-processor (lekkere mond vol) en komt met 6/8 RAM en 128GB aan intern geheugen. Dit kun je overigens uitbreiden naar 1TB via een externe microSD. De camera’s zijn ook fraai, de hoofdcamera heeft namelijk 50 megapixels en er is ook een ultrawide camera van 5 megapixels aanwezig plus een macro sensor camera van 2 megapixels. De batterij is ook lekker ruim met 5000mAh waardoor je zeker een gehele dag het toestel kunt gebruiken zonder tussentijds te hoeven opladen. Je kunt de Galaxy A24 overigens opladen met 25W. Daarnaast heeft het toestel een vingerafdruksensor, een 13 megapixel selfie camera, NFC (Near Field Communication) en kun je er twee simkaarten in kwijt. Handig om werk en privé gescheiden te houden. 

Verkrijgbaarheid

De verwachting is dat het toestel ook binnenkort op de markt zal komen in Europa. Daarnaast ziet het er ook naar uit dat er een latere opvolger, een Galaxy A24 5G toestel komt. Het is nog onbekend welke prijs het toestel gaat krijgen, maar de verwachtingen zijn rond de 200 euro. Ook is nog niet onthuld op welke versie van Android de Galaxy A24 bij lancering gaat draaien. Eerdere geruchten gaven aan dat het een Android 12 toestel zou worden die waarschijnlijk later in het jaar een update naar Android 13 krijgt. We zullen zien en kijken ernaar uit om het toestel ook in Nederland te verwelkomen! 

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »