Lucas Riechert - Dinsdag 24 Januari 2023

Samsung Galaxy Z Fold 5 krijg 108 megapixel camera en kreukvrij scherm

Nu de concurrentie op het gebied van opvouwbare toestellen steeds heviger begint te worden heeft Samsung een manier gevonden om zich te differentiëren in aanbod. Zo zou Samsung zich bij de volgende Galaxy Z Fold 5 gaan richten op het terugbrengen van de zichtbaarheid van de vouw, verbeterde camera’s en een geïntegreerde S Pen. Lees in dit artikel meer over dit interessante nieuws. 

Nieuw vouwbaar scherm

De vouwrand in het vouwbare scherm van de Galaxy Z  Fold 5 zou moeten voorkomen worden door het scherm bij het opvouwen een waterdruppel vorm te geven. Bij deze techniek maakt het scherm bij het opvouwen geen strakke vouw, maar zit deze gebold in het scharnier. Daardoor wordt er voorkomen dat bij het uitvouwen de vouwrand zichtbaar blijft. Tot nu toe was Samsung terughoudend met het aannemen van een kreukvrij ontwerp, waar concurrenten dat al wel deden. Het Zuid-Koreaanse bedrijf deed dat omdat ze bang waren dat het niet bevorderlijk zou zijn voor een lange levensduur. Echter hebben ze nu toch een manier gevonden, de waterdruppel vorm (ook wel halter scharnier genoemd), om dit mogelijk te maken zonder de duurzaamheid van het toestel aan te tasten. 

Verbeterde camera’s

Ander tof nieuws is dat Samsung zich voor dit toestel wil gaan richten op een verbeterde camera. Zo zou de resolutie omhoog gaan van 50 naar 108 megapixel, wat de prestaties gelijk zal trekken met de huidige vlaggenschip modellen van Samsung. De zoom camera krijgt ook een verbeterd ontwerp met 64 megapixel en tot 2x optische zoom. 

Geïntegreerde S Pen

Ook zou Samsung ruimte hebben gevonden in de Galaxy Z Fold 5 een S Pen te integreren. Nu de Note serie verdwenen is kun je de S Pen alleen nog maar terugvinden bij de S22 Ultra. Ook kun je met de huidige Fold overweg met de S Pen, echter kun je deze nog niet opbergen. Gelukkig komt daar dus nu waarschijnlijk verandering in, waardoor je je geen zorgen meer hoeft te maken om een “losse” S Pen. Die kun je voortaan handig opbergen bij het toestel. Echter moeten we wel nog even geduld hebben, de Galaxy Z Fold 5 wordt pas verwacht in het najaar van 2023. Genoeg tijd nog voor andere geruchten en ander spannend nieuws Galaxy Fold nieuws!

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »