Lucas Riechert - Zaterdag 24 September 2022

Samsung Galaxy S23 naadloze updates

Galaxy S23 krijgt naadloze updates

De Samsung Galaxy S23 die verschijnt in februari 2023 wordt mogelijk Samsung’s eerste toestel die updates naadloos op de achtergrond kan installeren. Dit wordt namelijk een verplichte functie van Google voor toestellen met Android 13 die op de markt komen. Lees hier meer over wat dat precies voor jou betekent!

Yes, we weten dat naadloze updates al een ding zijn in de Android wereld sinds 2016 (!) maar niet alle telefoonfabrikanten, waaronder Samsung, namen deze functie over in hun eigen Android besturingssysteem. De meeste toestellen zonder deze functie die over de toonbank gingen waren Samsung toestellen. Daar komt echter verandering in vanaf begin volgend jaar, wanneer Samsung er niet meer omheen kan en ook naadloze updates verplicht moet instellen. De Galaxy S23 zal met alle waarschijnlijkheid het eerste toestel worden die dit gaat (moeten) toepassen. 

Verplichting van Google

Het lijkt er op dat Google naadloze updates wil gaan verplichten. Toestellen die op de markt verschijnen met Android 13 moeten dit kunnen garanderen. Omdat de Galaxy S23 waarschijnlijk het eerste Galaxy toestel zal zijn die met Android 13 verschijnt, is het erg mogelijk dat het ook het eerste Galaxy toestel wordt dat updates inderdaad naadloos op de achtergrond moet kunnen installeren. Bij naadloos installeren gaat het om een functie waarbij een Android toestel de opslag in twee partities moet kunnen indelen. Daardoor is het mogelijk voor een toestel om een update in de achtergrond te doen (downloaden en uitvoeren) terwijl de andere partitie bezig blijft met de standaard taken. Dus één partitie voor het downloaden van de update, de andere partitie laat je het toestel gebruiken voor dagelijks zaken. Waarom grote telefoonfabrikanten zoals Samsung deze optie niet eerder hebben geïmplementeerd is voornamelijk omdat het een complexe operatie is. Om een update live zijn werk te laten doen terwijl het systeem actief en bruikbaar blijft zorgt nogal voor wat moeilijkheden en valkuilen. Echter heeft Google in de afgelopen jaren dit deels weten te ontlasten voor fabrikanten. Daarom zou dan nu eindelijk de tijd rijp moeten zijn om deze functie verplicht te stellen. 

Wat gaat dit in de praktijk betekenen?

Wat houdt dit precies voor jou in, als bezitter van je mooie nieuwe Galaxy toestel in 2023? Dat je je Samsung toestel kunt bijwerken zonder dat je daarvoor opnieuw moet opstarten, wat soms erg lang duurt! Je kunt tijdens het updaten gewoon doorgaan met het gebruiken van apps, denk hierbij aan WhatsApp of YouTube. Uiteraard heeft het toestel behoorlijk wat rekenkracht nodig om nieuwe software te installeren, dus kan het zo zijn dat zwaardere games het niet trekken. Maar helemaal niks meer kunnen met je toestel is dus verleden tijd! Uiteraard is het nog wel eerst zien en dan geloven; Google wou namelijk naadloos updaten ook al verplichten bij Android 11, wat niet gelukt is. Het is dus een beetje speculatie; maar wij denken dat het nu wel echt tijd is om hiervoor te gaan! Bekijk overigens hier ons aanbod voor onze voordelige Samsung toestellen. 

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »