Lucas Riechert - Dinsdag 17 Januari 2023

Samsung gaat op 1 februari de nieuwe Galaxy S23 serie onthullen!

Zoals verwacht gaat Samsung op 1 februari een event houden waar de nieuwe Galaxy S23 toestellen worden gepresenteerd. Lees in dit artikel meer over deze aankondiging en wat we kunnen verwachten!

Unpacked event 

De media is in volle getale uitgenodigd voor het eerste Galaxy Unpacked event van 2023. Deze gaat dus plaatsvinden op 1 februari te San Francisco, 19:00 Nederlandse tijd. Er gaan al langer geruchten in de rondte over de Galaxy S23 toestellen die dus nu gaan worden gepresenteerd. Verder is er nog niet concreet ingegaan over de toestellen, alhoewel de teasers ons laten zien dat de S23 serie verbeterde camera’s gaan krijgen, dit schijnt het focuspunt voor Samsung te zijn. Ook beginnen de pre-orders op de dag van het event. Wellicht presenteert Samsung ook nog meer producten, of dit waar is moeten we nog even afwachten. 

Wat is al uitgelekt over de S23?

Het antwoord op de vraag hierboven is nogal veel. Zo zou het toestel de nieuwe Snapdragon 8 Gen 2-soc van Qualcomm chipset krijgen. Voorheen kregen de Galaxy S toestellen nog de Exynos-chips in Nederland. Ook deelde OnLeaks een tijdje terug al renders van de toestellen waarop een gewijzigd ontwerp zonder camera-eiland is te zien. Daarnaast lekten er ook promotiebeelden van de Samsung Galaxy S23 uit. Hierbij werd ook bekend gemaakt hoe groot de accu’s van de toestellen vermoedelijk worden en met welk vermogen deze kunnen worden opgeladen. Volgens deze bronnen krijgt de S23 een 3900mAh accu, terwijl de S23+ een batterijcapaciteit krijgt van wel 4700mAh en de Ultra zelfs 5000mAh. Laden zou gaan met maximaal 45W terwijl de reguliere S23 een maximaal laadvermogen van 25W krijgt. Ook zou het duurste model, de S23 Ultra, een 200 megapixel hoofdcamera krijgen, een flinke stap vooruit in vergelijking tot de 108 megapixel camera van de S22 Ultra. De reguliere S23 en S23+ zouden een 50 megapixel hoofdcamera krijgen. 

Satellietfunctie en concurrentie

Daarnaast zou Samsung ook het voorbeeld van de iPhone 14 willen volgen en een satellietfunctie willen inbouwen. In noodsituaties kan het toestel dan via satelliet hulpdiensten bereiken, op plekken waar geen mobiel bereik is. Ook zou de S23 serie verschijnen in meerdere nieuwe kleuren. Ook gaat het gerucht dat de nieuwe Galaxy Book 3 laptops worden aangekondigd. Concurrenten van Samsung zoals Xiaomi en OnePlus hebben de afgelopen weken ook al hun vlaggenschip toestellen aangekondigd in China. Zo is de Xiaomi 13 en 13 Pro reeds aangekondigd, als ook de OnePlus 11. Daarnaast onthulde Motorola vorige week zijn eerste ThinkPhone. Het is dus tijd voor Samsung om te laten zien wat ze in huis hebben met de Galaxy S23! 

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »