Lucas Riechert - Maandag 19 Oktober 2020

Samsung gaat Apple achterna en gaat geen oplader meer in de verpakking leveren

Volgens het doorgaans goed geïnformeerde SamMobile gaat Samsung vanaf 2021 smartphones zonder oplader in de verpakking leveren. Hiermee volgen ze het voorbeeld van de gedoodverfde concurrent Apple, waarschijnlijk om kosten te besparen en iets doen aan het overschot aan elektronisch afval.

Hetzelfde nieuws wordt ook geleverd door ETNews, de Koreaanse website claimt te hebben gesproken met bronnen binnen Samsung. Ten eerste zou Samsung smartphones zonder oplader gaan leveren om de verpakkingen kleiner te krijgen. Dit scheelt uiteraard een hoop transportkosten, naar verhouding kunnen er dan immers meer smartphones worden verzonden.
Ten tweede zou Samsung de keuze om geen oplader meer te leveren hebben gemaakt vanuit een milieubewust standpunt. De groeiende berg aan elektronisch afval op de wereld zou de voornaamste reden zijn, Samsung wil hier graag wat aan doen. Het feit dat veel mensen thuis toch al een oplader hebben is een ander argument vanuit Samsung, niet iedereen hoeft telkens weer nieuwe opladers mee te krijgen. Om welke modellen het precies gaat schrijft de Koreaanse website niet, alhoewel het in de lijn der verwachtingen ligt dat het gaat gebeuren met alle nieuwe modellen vanaf 2021.

De timing van deze berichtgeving is natuurlijk opvallend; onlangs is het naar buiten gekomen dat Apple hetzelfde van plan is. Het lijkt er dus op dat Samsung in dit geval Apple achterna gaat en ook dezelfde beweegredenen heeft als Apple. Omdat Apple en Samsung de twee grootste fabrikanten van telefoons ter wereld zijn, zou het niet standaard meeleveren van een oplader natuurlijk een hoop elektronisch afval schelen. Ook de politieke druk speelt mee, zo wil de Europese Commissie bijvoorbeeld dat alle fabrikanten niet verschillende maar één soort oplader gaan toepassen in de toekomst.

Of dit ook voordelig gaat zijn voor de consument, is nog maar de vraag. Je zou zeggen dat door de besparing op de verpakking en onderdelen er minder kan worden gevraagd voor de telefoons. Het zou natuurlijk ook een tactiek kunnen zijn om de winstmarges op de telefoons te vergroten. De tijd zal het leren!

 

[BRON]

Afbeelding: © Apple

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »