Lucas Riechert - Zondag 29 November 2020

Opvouwbare iPhones worden al getest, mogelijk in 2022 van start

Apple zou bezig zijn met verschillende prototypes van een opvouwbare iPhone. Dit zeggen ingewijden tegen het Chinese Economic Daily News. Apple doet een beroep op Hon Hai en New Nikko voor de opvouwbare iPhone volgens deze bron. Er zouden toestellen getest worden met een OLED scherm maar ook een variant met een micro-LED scherm. Laatstgenoemde is een variant op OLED maar zonder organisch component. Op dit moment bestaan er nog geen smartphones of andere producten met een micro-LED scherm, maar de eerste televisies met micro-LED zullen wel binnenkort op de markt verschijnen. 

Men spreekt over een lancering in september 2022, wat dus nog genoeg tijd geeft om de opvouwbare iPhone te kunnen testen en finaliseren. Echter is het nog onduidelijk of het gaat om een iPhone met twee losse schermen, of één opvouwbaar scherm. OLED en micro-OLED zijn beide vouwbaar, maar er zijn ook vouwbare apparaten die twee losse schermen met een scharnier verbinden zoals de Microsoft Surface Duo. Er zou vooral worden getest hoe vaak het toestel open en dichtgevouwen kan worden zonder problemen. 

Zo haalde het eerste vouwbare toestel van Samsung, de Galaxy Fold, een test waarin 200.000 keer vouwen geen probleem was. Echter begaf de opvouwbare Motorola Razr het al na 27.000 keer. 

Er zijn al langer geruchten over de komst van een vouwbare iPhone, zo heeft bekende YouTuber Jon Prosser al beweerd eerder dit jaar dat Apple aan een dergelijk toestel werkte. Ook kreeg Apple al een patent voor vouwbare telefoons toegekend. Echter zijn vouw toestellen helaas nog niet erg succesvol qua verkoopcijfers. Volgens een marktanalist is Samsung op dit moment de marktleider met ongeveer één miljoen verkochte vouw toestellen, terwijl het honderden miljoenen ‘normale’ toestellen verkoopt. 


[BRON]

Afbeelding: © Roy Gilsing

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »