Lucas Riechert - Dinsdag 6 December 2022

Officieel: Xiaomi stelt lancering van de Xiaomi 13 op het allerlaatste moment uit

De lancering van de Mi 13 serie, die voor 1 december gepland stond, is op het laatste moment uitgesteld. Dat maakte Xiaomi bekend via het social media platform Weibo. Een exacte reden voor het uitstel heeft Xiaomi niet opgegeven. Het bedrijf hoopt echter snel met een nieuwe datum te komen waarop de Xiaomi 13 alsnog wordt gelanceerd. Xiaomi zou naast de Mi 13 serie op 1 december ook andere producten aankondigen. Lees snel meer over waarom Xiaomi dit waarschijnlijk heeft uitgesteld! 

Reden van uitstel

In een blogpost van Xiaomi op Weibo valt te lezen: "Beste gebruikers en vrienden, het spijt ons jullie te moeten informeren dat de lancering van de nieuwe Mi 13 serie is uitgesteld. We brengen jullie op de hoogte zodra er een nieuwe lanceerdatum bevestigd is. Dank voor jullie begrip en steun". Een vermoedelijke reden voor het uitstel is de ernstige verspreiding van het coronavirus op dit moment in China. Dat maakt het op dit moment erg lastig om een groot publiekelijk evenement te organiseren. De Xiaomi 13 zou het nieuwe vlaggenschip voor 2023 moeten worden en ook de eerste smartphone met de nieuwe Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 chip. Waarschijnlijk heeft het uitstel niet zoveel effect op de markt in Nederland, aangezien de toestellen pas op een later moment in Europa te koop zijn. China krijgt altijd als eerste de primeur, dus daar zal dit nieuws het meest gevoeld worden. 

Hevige protesten en zero tolerance beleid in China

In China is momenteel erg veel aan de hand op het gebied van het COVID-19 virus. Zo zijn er hevige protesten vanwege het strenge zero tolerance beleid binnen het land. Hierdoor liggen momenteel meerdere fabrieken en producenten stil en zijn er vele onrusten uitgebroken onder medewerkers en inwoners. Echter zou er natuurlijk ook altijd een andere reden kunnen zijn vanwege het uitstel, maar dat kunnen we simpelweg niet weten. 

Xiaomi 13 Pro

Het bedrijf was de afgelopen dagen erg druk bezig met het promoten en hypen van de 13-serie. Zo zou de 13-serie officieel geheel waterdicht zijn en zou de Xiaomi 13 Pro over een 1” inch grote camerasensor beschikken. Ook zien we op Twitter meerdere geruchten en foto’s van de Xiaomi 13 Pro waarbij we een achterkant met drie verschillende kleuren zien. De achterkant bestaat uit één kleur en de afwerking ziet er glanzend uit. Wat opvallend is, is het grote vierkante camera-eiland met het Leica logo. Xiaomi werkt namelijk samen met het Duitse merk voor de camera’s. Daarnaast zal de Xiaomi 13 serie voor het eerst werken met MIUI 14, de vernieuwde software van Xiaomi die volledig is aangepast voor Android 13. Ook lezen we in een andere Twitter post dat het Pro toestel 8GB RAM krijgt. 

Ben jij ook benieuwd wanneer de Xiaomi 13 serie naar Nederland komt? Bekijk hier in elk geval ons aanbod in Xiaomi accessoires. 

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »