Lucas Riechert - Vrijdag 5 Mei 2023

Nieuwe renders van Samsung Galaxy Z Fold 5 gelekt

Het heeft een tijdje geduurd maar eindelijk zijn ze er: de nieuwe renders van de Samsung Galaxy Z Fold 5! Op deze producttekeningen is goed te zien hoeveel dunner het toestel ingeklapt is. Dit komt met name door het nieuwe “teardrop” scharnier. Lees hieronder meer over de Samsung Galaxy Z Fold 5! 

Gelekte renders

Deze gelekte afbeeldingen zijn afkomstig van twee bronnen. De doorgaans betrouwbare OnLeaks en SmartPrix. OnLeaks maakt vaak ook zelf renders op basis van gelekte fabriekstekeningen. Op de afbeeldingen is goed te zien hoeveel dunner het toestel gaat zijn. Verder ziet het ontwerp er niet heel erg verschillend uit in vergelijking tot de huidige Samsung Galaxy Z Fold 4. De Fold 5 is ook langwerpig, vrij smal en heeft achterop drie camera’s die los op de behuizing liggen. Er zit ook niet heel veel verschil met de afmetingen, zo is de Fold 5 154,9mm lang en is de Fold 4 155,1mm lang. Klein verschilletje dus!

Nieuw scharnier

Alhoewel er niet heel veel verschil tussen de Fold 4 en Fold 5 te zien is, zodra je het toestel inklapt is dat er wel. De Fold 5 is namelijk een stuk dunner, omdat je het toestel helemaal plat kunt inklappen. Dit wordt mogelijk gemaakt door het nieuwe teardropscharnier waar de Fold 5 over beschikt. De huidige Fold 4 kan niet volledig worden plat gevouwen, er blijft altijd een kleine opening zichtbaar. Xiaomi heeft dat bijvoorbeeld in de tussentijd ook al opgelost met de Mix Fold 2. Ook deze heeft een nieuw scharnier waarin het scherm eigenlijk de vorm van een soort druppel aanneemt. Het lijkt er dus op dat Samsung voor een gelijksoortig ontwerp gaat met het teardrop scharnier. 

Samsung Unpacked Event 2023

Het heeft er alle schijn van dat Samsung de nieuwe Galaxy Z Fold 5 gaat aankondigen op het jaarlijkse Unpacked Event. Mogelijk wordt dan ook de nieuwe Galaxy Z Flip 5 aangekondigd, ergens in het najaar. Alhoewel normaliter de Unpacked Events plaatsvinden rond augustus, is de mogelijkheid aanwezig dat het evenement dit jaar zal worden vervroegd naar eind juli. Wij kijken in elk geval erg uit naar het nieuwe Unpacked Event en zijn benieuwd wat Samsung allemaal gaat aankondigen! 

Fotocredit; Onleaks/Mediapeanut.com

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »