Lucas Riechert - Zondag 20 November 2022

Nieuwe renders laten de gloednieuwe Xiaomi 13 en Xiaomi 13 Pro zien

Leuk nieuws voor alle Xiaomi fans, want mogelijk komen volgende maand de twee nieuwe high-end toestellen uit: de Xiaomi 13 en Xiaomi 13 Pro. Er zijn al wat renders gelekt van de Xiaomi 13 en 13 Pro, waarin de vierkante camera eiland voornamelijk opvallend is. Benieuwd naar de renders en wat we kunnen verwachten? Lees dan gauw verder! 

Info over de toestellen 

De bekende lekker OnLeaks heeft laten zien hoe de Xiaomi 13 en 13 Pro eruit komen te zien door middel van erg scherpe renders. Dit deelde hij in samenwerking met de website Zoutons waar een aantal professioneel uitziende renders van de toestellen die zien zijn. Wat voornamelijk opvalt is het grote camera eiland achterop het toestel. De Pro-versie heeft een ietwat gekromd scherm dat afloopt aan de zijkanten met een gebold frame. De Xiaomi 13 daarentegen heeft een plat scherm met ook platte zijkanten. Beide toestellen hebben een gecentreerd camera-gat in het scherm met lijntjes tussen de diverse camera’s. Zo is te zien dat de Pro versie een 6.65” inch OLED scherm heeft waarbij de camera’s 3 mm uitsteken. De 13 heeft een 6.2” inch OLED scherm en is ook een stukje kleiner, de camera’s steken zo’n 2 mm uit. 

Meer specs

Vorige week werd ook al bekend dat de Xiaomi 13 Pro drie 50 megapixel camera’s zou krijgen. Ook kondigt Xiaomi normaliter zijn high end toestellen relatief vroeg aan. De 12-toestellen kwamen eind december uit van 2021. Het is onbekend wanneer Xiaomi deze toestellen precies op de markt gaat brengen, maar vermoedelijk weer volgende maand in december. Naar verluid zal de Xiaomi 13 Pro beschikken over een Snapdragon 8 Gen 2 chip, die de fabrikant Qualcomm nog moet aankondigen. Dit gebeurt naar alle waarschijnlijkheid volgende week. Daarnaast gaat het scherm van de 13 Pro een fijne verversingssnelheid van 120Hz krijgen, die je tegenwoordig op veel Android toestellen ziet. Hierdoor zijn animaties en beelden een stuk vloeiender. De accu zou een capaciteit van 4800mAh krijgen, waardoor je het toestel een gehele dag kunt gebruiken. Opladen zou moeten gaan met 120 Watt. De Xiaomi 12 Pro had dit ook, waardoor je in twintig minuten van 0 naar 100 procent gaat. De specs van de “gewone” Xiaomi 13 zijn iets onbekender.

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »