Lucas Riechert - Woensdag 12 April 2023

Nieuwe geruchten over de Samsung Galaxy Z Flip 5

Er zijn weer flink wat nieuwe geruchten de lucht in geslingerd over de aankomende Samsung Galaxy Z Flip 5. Zeker nu de Samsung Galaxy S23 al een tijdje op de markt is, lijkt het tijd om te kijken naar de volgende grote Galaxy lancering. Dat zullen naar alle waarschijnlijkheid de Fold 5 en Flip 5 worden die verwacht worden ergens in het najaar. In dit artikel een opsomming van alle geruchten tot nu toe en welke er onlangs zijn bijgekomen! 

Groter cover screen 

Het eerste gerucht is een flink grotere cover screen in vergelijking tot het vorige model, de Galaxy Z Flip 4. Concurrenten zoals Motorola en Oppo lieten al exemplaren zien met een flink groter cover screen en nu lijkt Samsung ook die kant op te willen om niet achter te blijven. Zo hebben de schermen van de Oppo Find N2 Flip en Motorola Razr 2022 afmetingen van tussen 3.26” en 2.7” inch. De huidige Samsung toestellen hebben slechts een afmeting van 1.7” inch. Het lijkt erop dat de Galaxy Z Flip 5 de richting van 3.4” inch op gaat. Een flink stuk groter dus. 

Kleuren van de Z Flip 5

Een ander nieuw gerucht gaat over de toekomstige kleuren van de Galaxy Z Flip 5. Momenteel is de Galaxy Flip 4 beschikbaar in de kleuren Blue, Bora Purple, Pink Gold en als laatste Graphite Black. Volgens de nieuwste geruchten gaat de Flip 5 verkrijgbaar zijn in Beige, Grey, Light Green en light Pink. Het is niet duidelijk of deze kleuren boven op de “oude” kleuren van de Flip 4 komen of alleen dat deze nieuwe kleuren beschikbaar gaan zijn. Het doet wel wat denken aan het huidige kleuraanbod van de Galaxy S23 overigens.

Nieuwe en verbeterde camera’s

Een belangrijk gerucht voor velen zijn natuurlijk de hopelijk vernieuwde camera’s voor de Flip 5. Traditiegetrouw hebben de Flip-toestellen twee camera’s, wat waarschijnlijk zo zal blijven. Het lijkt erop dat Samsung ook blijft vasthouden aan tweemaal een 12 megapixel sensor. Voor de Flip 5 blijft een speciale zoom camera ook uit, daarvoor moet je de Fold 5 gaan aanschaffen. Die heeft iets uitgebreidere specs in zijn algemeen. Echter vertellen de gelijkblijvende camera specificaties niet het volledige verhaal, we weten namelijk nog niet welke sensoren Samsung gaat gebruiken. Dit kan nogal wat uitmaken op het gebied van camera-werk, we zullen daar dus nog geduld voor moeten hebben. Mogelijk brengen die namelijk aanzienlijke verbeteringen met zich mee waardoor de foto’s die je kunt maken met de Flip 5 een stuk beter worden. Tijd zal het leren! 

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »