Lucas Riechert - Maandag 22 Mei 2023

Nieuwe geruchten iPhone 16: groter scherm en nieuwe camera’s!

Terwijl we vol verwachting uitkijken naar de lancering van de iPhone 15-serie later dit jaar gonst het nu al van de geruchten over de iPhone 16 modellen. Volgens de bekende Apple-analist Min-Chi Kuo kunnen we ons verheugen op grotere schermformaten en indrukwekkende periscoop camera sensoren in de iPhone 16 Pro en 16 Pro Plus. Lees hier meer over deze geruchten!

Alles wordt groter 

Als we de geruchten mogen geloven gaat alles een stuk groter zijn bij de iPhone 16 modellen. De iPhone 16 Pro zal naar verwachting een schermdiagonaal van 6.3” inch krijgen, terwijl het scherm van de 16 Pro Max zelfs maar liefst 6.9” inch gaat zijn. Dit betekent een toename van 0.2” inch in vergelijking met de iPhone 14 Pro-generatie. Dankzij deze grotere afmetingen kunnen de slimme mensen bij Apple ook een periscooplens in beide modellen van de iPhone 16 Pro gaan integreren. De verbeterde zoom camera's bieden naar verluidt een optische zoom van wel 5-6x. 

Kleine maar wel merkbare verschillen

De schermvergroting is bescheiden, maar het zal leiden tot iets zwaardere toestellen. Vooral als deze verandering alleen van toepassing is voor de Pro-modellen, zal het de Pro's nog meer onderscheiden van de standaard iPhone, zowel in functionaliteit als formaat. De trend van meer verschillen tussen de standaard en Pro modellen zal zich dan dus doorontwikkelen. De iPhone 16-modellen worden naar verwachting pas onthuld rond september 2024. Er zijn verder nog weinig geruchten uitgelekt over deze aankomende iPhone generatie, behalve dat analist Ming-Chi Kuo ook voorspelt dat ze geen notch meer zullen hebben. Hij deed deze voorspelling al in april 2022, nog voordat Dynamic Island werd onthuld. Uiteraard kunnen Apple’s plannen in de tussentijd ook weer veranderd zijn. 

Nog onduidelijkheden over de iPhone 15

Wat betreft de iPhone 15 blijft het nog onduidelijk of de iPhone 15 Pro Max een periscooplens zal krijgen, terwijl de kleinere iPhone 15 Pro deze functie waarschijnlijk sowieso niet zal krijgen. Eerdere geruchten en rapporten zeggen dat de iPhone 16 Pro modellen een FaceID onderaan het scherm zullen introduceren waardoor je optimaal kunt genieten van een volledig scherm. De iPhone 15 modellen zullen in september dit jaar worden gelanceerd. Het is verder wel opmerkelijk dat er nu al geruchten circuleren over de iPhone 16 modellen, terwijl Apple pas over vier maanden de iPhone 15 modellen zal uitbrengen (in september 2023). Kijk jij ook al uit naar de nieuwe generatie iPhones? Wij wel!

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »