Lucas Riechert - Maandag 10 Juli 2023

Nieuwe generatie budget-smartphones krijgt een flinke boost dankzij nieuwe chip

De nieuwe generatie budget-smartphones krijgen een flinke boost dankzij de nieuwste chip van Qualcomm. Met de onthulling van de Snapdragon 4 Gen 2 kunnen budget toestellen later dit jaar genieten van verbeterde prestaties en een langere batterijduur. Deze krachtige chip maakt ook gebruik van AI om de cameramogelijkheden te verbeteren. Lees hier meer!

Snapdragon 4 Gen 2 chip

Budget-smartphones bieden steeds meer waar voor je geld. Als je op zoek bent naar een voordelig toestel is er goed nieuws, want er staat een nieuwe generatie betaalbare smartphones op het punt om de markt te betreden. En deze beloven nogal wat toffe verbeteringen. De toestellen zullen werken met de nieuwe Snapdragon 4 Gen 2-chip, die onlangs door chipfabrikant Qualcomm werd onthuld. De Snapdragon 4 Gen 2 biedt niet alleen een langere batterijduur, maar ook hogere snelheden en snellere 5G-verbindingen in vergelijking tot zijn voorganger. De rekensnelheid stijgt zelfs met 10%. Daarnaast ondersteunt de nieuwe chip een verbeterde snellaad technologie genaamd “Quick Charge 4+” waarmee een smartphone in slechts vijftien minuten tot 50% kan worden opgeladen. Bovendien biedt de chip ondersteuning voor FHD+schermen met een verversingssnelheid van 120 fps. Nogal wat verbeteringen dus. 

Artificial Intelligence verbeteringen

En dat is nog niet alles, de beeldprocessor krijgt ook een upgrade! Hierdoor is er een snellere autofocus mogelijk. Bovendien maakt de chip gebruik van AI (artificial intelligence) om zo de camera prestaties bij weinig licht te verbeteren en om ruis te verminderen. Het verbeterde modem zorgt voor hogere snelheden en snellere reactietijden bij 5G-verbindingen. Ook wordt gelijktijdige opname van meerdere camera's met geavanceerde functies ondersteund. De verbeteringen op camera gebied heet “Qualcomm Spectra™ ISP”. 

Nieuw Xiaomi toestel op komst

In de nabije toekomst zullen de eerste toestellen met deze nieuwe Qualcomm chip gaan verschijnen, onder andere in de toestellen van Xiaomi en Vivo. Als we de Chinese media mogen geloven zal de Redmi Note 12R de primeur hebben als eerste smartphone met de Snapdragon 4 Gen 2. Momenteel is het nog niet duidelijk wanneer dit toestel gaat uitkomen in Nederland, het vorige model werd onlangs nog in Nederland gelanceerd. Wij zijn erg benieuwd naar deze nieuwe chip en benieuwd in welke (budget) smartphones de Snapdragon 4 Gen 2 terecht zal komen. De verbeteringen zijn in elk geval erg goed en beloven veel moois voor de toekomst van budget-smartphones! 

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »