Lucas Riechert - Donderdag 15 Juni 2023

Nieuwe Apple producten aangekondigd: van Vision Pro tot grote MacBook Air

Tijdens het WWDC-event van Apple werden er vele nieuwe producten en updates aangekondigd. Het hoogtepunt was uiteraard de nieuwe mixed reality headset, de Vision Pro. Ook werden nieuwe MacBooks aangekondigd als ook nieuwe softwarefuncties. Lees hier meer!

Vele aankondigingen

De belangrijkste aankondigingen waren voornamelijk de Vision Pro en nieuwe Macbooks. Daarnaast zijn er ook tal van nieuwe functies aangekondigd in iOS 17, van dagboekapps tot aan een nieuwe interessante standby-modus. Ook ziet het ernaar uit dat Apple een nieuwe koers gaat inslaan voor de Apple Watches met watchOS 10. Ook krijgt Apple TV de functie van videobellen en een zoekfunctie voor de afstandsbediening. MacOS Sonoma krijgt ook nieuwe iOS functies en een nieuwe 15” inch MacBook Air komt eraan plus upgrades voor Mac Studio en Mac Pro. 

Vision Pro

Na jaren van geruchten en anticipatie gaat de langverwachte Apple-bril eindelijk werkelijkheid worden. Zes jaar geleden noemde CEO Tim Cook augmented reality al even belangrijk als de smartphone. Ondertussen heeft concurrent Meta de sprong al gewaagd door vorige week hun nieuwste VR-bril aan te kondigen: de Meta Quest 3. Deze bril lijkt een reactie te zijn op de aankomende Apple-bril. Terwijl de Meta Quest 3 met een prijskaartje van $500 relatief betaalbaar is, maakt de eerste Apple Vision Pro een statement met zijn prijs van $3499. 

Revolutionaire Mixed Reality bril

De Vision Pro is een baanbrekende Mixed Reality-bril die is uitgerust met een reeks camera's en een display aan de voorkant waarmee de ogen van de gebruiker zichtbaar zijn. Een handig wieltje, vergelijkbaar met dat van de Apple Watch, bevindt zich op de bril. De bediening van de bril is gebaseerd op oogbewegingen, gebruikers kunnen zo eenvoudig selecteren wat ze willen. Met de handige bedieningselementen kunnen gebruikers moeiteloos navigeren en selecteren wat ze willen doen of ervaren. De interface van de bril lijkt te “zweven” in de lucht, als een virtuele aanwezigheid in de kamer. Stel je voor dat je naar een object kijkt en met een simpele draai aan het wieltje de omgeving om je heen verduistert, waardoor je volledig wordt ondergedompeld in bijvoorbeeld een meeslepende filmervaring. Dat is wat je kunt met de Vision Pro. 

Functies Vision Pro

De Vision Pro biedt de mogelijkheid om allerlei apps in de virtuele omgeving te plaatsen, waarbij alles aan te passen en driedimensionaal is. Vensters lijken te zweven, waardoor gebruikers documenten moeiteloos van het ene naar het andere venster kunnen slepen. Ze kunnen zelfs documenten op de tafel voor zich leggen en ze in volle 3D verkennen. Gebruikers kunnen genieten van films en series op een virtueel scherm dat lijkt op een bioscoopscherm, terwijl ze zich omringd voelen door een virtuele omgeving zoals een bioscoopzaal of een maanlandschap. Ook kun je films en series in 3D zien. Daarnaast kunnen gebruikers Apple Arcade-games spelen op het virtuele tv-scherm door een controller aan de bril te koppelen. De Apple Vision Pro heeft geïntegreerde speakers die het geluid rechtstreeks naar de oren sturen. Gebruikers hebben ook de mogelijkheid om oordopjes of een koptelefoon te gebruiken. Met een externe batterij kan de bril tot wel twee uur lang gebruikt worden, en deze kan eenvoudig worden bevestigd met een magnetisch snoer. Bovendien biedt de bril geavanceerde beveiliging met een irisscanner, die lijkt op de vingerscanner of gezichtsscanner van Macs en iPhones. 

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »