Lucas Riechert - Woensdag 12 April 2023

Nieuw bedieningspaneel voor de iPhone in iOS 17

De nieuwe grote software-update van Apple zal het ontwerp van het bedieningspaneel mogelijk geheel vernieuwen. Het nieuwe ontwerp werd namelijk al gelekt door een anoniem lid van MacRumors. Lees hier meer over wat het nieuwe bedieningspaneel in iOS 17 mogelijk gaat inhouden! 

Eerste nieuwe ontwerp sinds iOS 11

De bovenstaande lekker had eerder al interne informatie van Apple en lekte ook al de plannen van de pilvormige ‘Dynamic Island’ bovenaan het scherm van de iPhone 14 Pro en 14 Pro Max. Op het bedieningspaneel, ook wel Control Center genoemd, vind je knoppen waarmee je snel bluetooth, WiFi, de zaklamp en andere functies van je iPhone aan- of uit kunt zetten. Het bedieningspaneel werd zes jaar geleden ook al eens vernieuwd bij iOS 11, maar ziet er sindsdien vrijwel hetzelfde uit met kleine aanpassingen hier en daar. Verder zou volgens ingewijden de iOS 17 update vrij klein zijn die voornamelijk algemene prestaties moet verbeteren. Het wordt waarschijnlijk ook mogelijk om met iOS 17 apps buiten de App Store op iPhones te installeren, vanwege de nieuwe Europese wetgeving. Apple zelf is in elk geval fel tegen deze nieuwe Europese wettelijke eis. 

iOS 17 in juni 2023

Het lijkt erop dat Apple iOS 17 naar alle waarschijnlijkheid gaat onthullen in juni tijdens de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie WWDC. Er zal dan waarschijnlijk direct een testversie komen voor app makers, die verbeterd kan worden totdat de telefoon-update rond september voor iedereen kan worden uitgebracht. Mogelijk zal Apple ook zijn nieuwe slimme bril met ‘mixed reality’ (VR en AR) laten zien tijdens WWDC. Het lijkt erop dat het een groots event wordt.

Ook grote make-over Apple Watch software

Daarnaast zou Apple ook van plan zijn om de interface van de Apple Watch flink aan te pakken. Dit zou de eerste grote verandering zijn voor de smartwatch van Apple, nadat de software hiervan jarenlang ongeveer hetzelfde eruitziet. Dit nieuws komt van Bloomberg journalist Mark Gurman. Doorgaans krijgt de Apple Watch jaarlijks software-updates, maar dat zijn slechts kleine wijzigingen of extra toegevoegde functies. Nu lijkt het er dus op dat het voor het eerst sinds jaren gaat om een groot redesign waardoor de Apple Watch mogelijk een stuk nieuwer en moderner gaat aanvoelen. Wij zijn in elk geval benieuwd of Apple dit ook gaat aankondigen tijdens WWDC. Het beloofd in elk geval een spectaculair event te worden met veel toffe aankondigingen van Apple! 

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »