Lucas Riechert - Woensdag 12 April 2023

Nieuw Apple event wordt ‘grootste tot nu toe’

Jaarlijks houdt Apple het ontwikkelaars congres WWDC (world wide developers congress), een congres waar de nieuwste technologie en nieuwste ontwikkelingen van Apple aan bod komen. Dit jaar zal het congres plaatsvinden van 5 tot 9 juni. Men verwacht op de openingsdag de presentatie van de eerste slimme Apple bril, de ‘Reality One’. Lees hier meer over dit event! 

Mixed Reality bril

De grootste en spannendste aankondiging op het congres zal naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe mixed reality bril van Apple zijn. Dit nieuwe product zal zijn debuut maken en is het eerste nieuwe grote product sinds de Apple Watch die uitkwam in 2015. De bril die ‘Reality One’ zou gaan heten, zou een combinatie moeten bieden van VR (virtual reality) en AR (augmented reality). Bij VR zie je een geheel virtuele omgeving terwijl je bij AR virtuele beelden over de werkelijkheid ziet, bijvoorbeeld zoals bij Pokémon GO. 

Grootste Apple event ooit 

Dit jaar vindt het congres fysiek plaats op het hoofdkantoor van Apple in Cupertino, Californië. Susan Prescott, de vice-president van ontwikkeling bij Apple, zegt dat de WWDC 23 het grootste en meest opwindende event tot nu toe wordt. Apple presenteert doorgaands op de WWDC ook een flink aantal nieuwe functies die in opkomende software updates verschijnen, zoals nieuwe versies van iOS, iPADOS, watchOS, macOS en tvOS. Hierdoor kunnen app ontwikkelaars zich al gaan voorbereiden op de aankomende veranderingen. Daarnaast zou Apple ook bezig zijn met een speciale versie van het nieuwe iOS 17 met ondersteuning voor externe appwinkels. Mede hierdoor zou Apple ook voldoen aan nieuwe strengere regels van de EU. 

Info over de Reality One bril

Volgens ingewijden zou de eerste versie van de Reality One bril nog vooral gericht zijn op app ontwikkelaars en professionals. Ook zou deze een flink prijskaartje krijgen bij de introductie van maar liefst 3000$. De mixed reality bril zou te besturen zijn met oog- en handbediening en krijgt ook een ingebouwde appwinkel. Ook biedt de bril een VR versie van FaceTime en zijn er 3D versies van een aantal al bestaande apps van Apple. Ook zouden er meerdere camera’s ingebouwd zijn waardoor beelden van de omgeving getoond kunnen worden voor een AR ervaring. Een (waarschijnlijk fysieke) draaiknop zou ervoor zorgen dat consumenten kunnen overschakelen tussen virtual reality en augmented reality. Los van de bril zou Apple mogelijk ook nieuwe Macs gaan aankondigen, onder andere een nieuwe MacBook Air met een groter scherm en een nieuwe Mac Pro met eigen Apple chips. Wij zijn erg benieuwd!

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »