Lucas Riechert - Donderdag 4 Mei 2023

Lancering van de Samsung Galaxy Z Fold 5 komt mogelijk eerder dan gedacht

Volgens Sammobile overweegt Samsung om de lancering van de Galaxy Z Fold 5 en Flip 5 te vervroegen. Samsung gaat dat waarschijnlijk doen vanwege de komst van de Google Pixel Fold. Voor dit toestel van Google wordt de datum van 25 juli genoemd. Lees gauw meer over dit mogelijk goede nieuws voor alle Samsung foldable fans. 

Unpacked event 

Ieder jaar houdt Samsung op vaste tijden zijn Unpacked evenement. Normaliter eentje aan het begin van het jaar voor de Samsung Galaxy S modellen en in het najaar voor de Galaxy Z modellen. Mogelijk komt dus dit laatste evenement eerder, misschien zelfs nog voor de zomer. Dit om geen directe concurrentie aan te gaan met de Google Pixel Fold. Alhoewel Samsung nu al jaren foldables aankondigt rond dezelfde tijd terwijl er steeds meer concurrenten zijn, maar nu wel het event mogelijk gaat verzetten vanwege Google is opmerkelijk te noemen. Samsung heeft natuurlijk wel dominantie in de foldable toestellen markt en wil dat uiteraard zo houden. Vandaar de beslissing om potentiële Galaxy Z consumenten niet langer te laten wachten dan nodig is en vooral niet als Google zijn Pixel Fold gaat uitbrengen eind juni. Volgens de laatste berichten overweegt Samsung om het Unpacked evenement te houden in Busan, Zuid-Korea. 

Samsung Galaxy Z Fold 5 specificaties

Er beginnen ook steeds meer geruchten te komen over hoe de Z Fold 5 eruit gaat zien en de specificaties van het toestel. Zo lijkt het erop dat Samsung een kierloos scharnier gaat gebruiken. Hierdoor krijg je een platter toestel dat mogelijk een aantal millimeters dunner gaat zijn dan zijn voorgangers. De afmetingen van de Galaxy Fold 5 zijn waarschijnlijk 154,9 x 129,9 x 6,1mm uitgevouwen en 154,9 x 67,1 x 13,4mm als het toestel is ingeklapt. De Z Fold 5 zou 254 gram gaan wegen, wat niet zoveel verschil is met zijn voorganger. 

Overige geruchten over de Galaxy Z Fold 5

Het is verder nog vrij onduidelijk wat de Samsung Galaxy Z Fold 5 onderscheidend en vernieuwend gaat maken. Wij verwachten dat Samsung wellicht nog een leuke verrassing heeft of een goed bewaard geheim voor zijn nieuwe toestel. Want of slechts een nieuw scharnier voldoende zal zijn om nieuwe consumenten over de streep te trekken is namelijk nog maar de vraag. We zullen het moeten afwachten, maar we hebben er vertrouwen in dat het een mooi toestel gaat worden en dat er nog verrassingen voor ons in petto zijn! Op naar het Samsung Unpacked event. 

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »