Lucas Riechert - Donderdag 23 Februari 2023

Je kunt binnenkort met WhatsApp spraakberichten uitschrijven

Goed nieuws voor mensen die liever lezen dan luisteren. WhatsApp gaat namelijk binnenkort een functie toevoegen waar het spraakberichten naar tekst gaat omzetten. Dan hoef je dus niet meer een volledig audiobericht uit te luisteren als je daar geen zin of tijd voor hebt. Lees hier meer over deze nieuwe functie!

Van audiobericht naar tekstbericht 

In de nieuwste testversie van WhatsApp voor de iPhone is de functie om van audio berichten tekstberichten te maken al reeds opgedoken, meldt WABetaInfo. Daarmee worden uitgesproken woorden die uit een voicememo komen omgezet in een geschreven bericht. Het zal voor nu nog gaan om een vroege testversie volgens WABetaInfo. De transcripties worden op de smartphone gedaan van de gebruiker en verder niet geüpload naar servers. Daarbij download de app de nodige “taalpakketten” als het woorden herkent in andere talen. Op dit moment zit deze functie alleen nog in een testversie van de iPhone. Wanneer WhatsApp deze functie voor alle gebruikers gaat uitbrengen is op dit moment nog niet duidelijk. De concurrentie van WhatsApp, zoals Telegram, biedt al langer transcriptie van audio en video aan, echter is die functie wel alleen beschikbaar voor Telegram Premium gebruikers. 

Onlangs toegevoegde nieuwe functies in WhatsApp 

WhatsApp heeft ook net een aantal interessante nieuwe functies toegevoegd. Zo kun je nu een onderschrift toevoegen aan een document dat je wilt versturen. Dit was al mogelijk bij foto’s en video’s en nu dus ook bij documenten. Daarnaast kun je voortaan maximaal 100 foto’s en video’s per keer verzenden naar iemand of een groep. Voorheen lag de limiet op 30. Gebruikers van WhatsApp kunnen nu ook langere groepsonderwerpen en betere beschrijvingen van groepen toevoegen. De functie voor persoonlijke avatars zijn nu ook voor iedereen beschikbaar en je kunt deze nu ook gebruiken als sticker of profielfoto. Al laatste is het sinds kort mogelijk om berichten naar jezelf te sturen, een functie die concurrenten Telegram en Signal al langer hebben. Handig als je iets moet onthouden! 

Aankomende nieuwe functie 

Eerder heeft WhatsApp ook al bekend gemaakt om nieuwe opties toe te voegen in het status onderdeel, zoals gesproken berichten aan je status toevoegen. Deze kunnen maximaal 30 seconden duren. Ook wordt het mogelijk voor gebruikers om te bepalen met wie ze voortaan een status delen en kan er ook worden gereageerde met emoji’s op de status van anderen. 

Volgens onderzoeksbureau Newcom heeft WhatsApp in Nederland ongeveer 13,3 miljoen actieve gebruikers waarvan er 10,8 miljoen de app dagelijks gebruiken. Ga jij deze nieuwe functies ook gebruiken?

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »