Lucas Riechert - Vrijdag 16 September 2022

Het geluid van de toekomst; AirPods Pro 2022

Lees hier hoe goed de nieuwe AirPods Pro 2022 zijn! 

Dit jaar heeft Apple niet slechts de nieuwe iPhone 14 modellen aangekondigd maar ook eindelijk de nieuwe AirPods Pro 2. Wij zijn aangenaam verrast en zien dat het een flinke upgrade is ten opzichte van de vorige AirPods Pro. Lees hier alles wat je moet weten over de nieuwe AirPods Pro 2! 

Er gingen voor een lange tijd de geruchten dat de nieuwe AirPods Pro 2 niet gepresenteerd zouden worden tijdens het event waar Apple ook de iPhone 14 aankondigde. Echter hebben ze dit wel gedaan en wij zijn in elk geval enthousiast over de nieuwe oortjes van Apple. Laten we eens kijken naar wat de AirPods Pro 2 allemaal in huis hebben. 

Uiterlijk van de AirPods Pro 2

Qua uiterlijk is er eigenlijk niet zoveel veranderd ten opzichte van de vorige AirPods Pro. Dit is interessant, aangezien Apple wel voor een geheel nieuw ontwerp koos bij de AirPods 3. Uiteraard zijn er wel wat veranderingen aan het uiterlijk, maar die zijn vrij klein en haast niet zichtbaar. Het echte verschil zit zich in andere (nieuwe) functies, de kwaliteit van het geluid en het draagcomfort. 

Veranderingen aan de binnenkant

Aan de binnenkant zien we een flink verschil met de voorganger. De AirPods Pro 2 maken gebruik van de H2-chip, de audioprocessor van Apple. Dit zorgt ervoor dat de noise cancelling een stuk beter is dan bij de vorige AirPods Pro, deze processor verwerkt geluid ongeveer 48.000 per seconde! De nieuwe oordopjes hebben ook spatial-geluid en je kunt ongeveer zes uur lang ongestoord luisteren zonder opladen. Tot wel dertig uur met opgeladen case trouwens. Ook erg cool; mocht je je oplaad case kwijt zijn, dan kun je deze een geluidje laten maken zodat je deze gemakkelijk kunt terugvinden! De akoestiek van de AirPods Pro 2 zijn hetzelfde als die van de AirPods 3, wat een combinatie van aangepaste aandrijf eenheden met hoge amplitude en versterkers met hoog dynamisch bereik inhoudt. Klinkt erg technisch maar het houdt gewoon in dat het geluid een stuk beter is dan de voorganger. Terzijde van dat is er ook een zelflerende equalizer, spatial audio, dynamic head tracking en audio sharing aanwezig. Een flink staaltje technologie in zulke kleine oordopjes! 

Nieuwe features

Hard aan het sporten? Dankzij de nieuwe bewegingssensoren heb je niet meer een Apple Watch nodig als je bepaalde oefeningen gaat doen. Ook handig; de integratie van de “zoek mijn” app. Hierdoor kun je gemakkelijk je AirPods terugvinden, aangezien je ze gemakkelijk kwijt kunt raken. Je hoeft nu niet meer lang te zoeken, want via de app kun je gewoon een geluid afspelen om ze op die manier weer terug te vinden. Daarnaast is een van de meest geanticipeerde functies dat je het volume nu eindelijk kunt bedienen met touch-gebaren. Zo veeg je je vinger over het steeltje van de AirPods Pro 2 om het geluid harder- of zachter te zetten. Afspelen, stoppen, starten of een telefoontje beantwoorden doe je nog steeds met een eenvoudige tik zoals je gewend bent. 

Draagcomfort

Ook hebben de AirPods Pro 2 een verbeterde draagcomfort ten opzichte van zijn voorganger; zo worden zachte en flexibele siliconen oortips in verschillende maten meegeleverd. Dit was ook al het geval bij de voorganger, maar bij de Pro 2 worden voor het eerst ook een extra smalle oortip meegeleverd. Je kunt kiezen uit L, M, S en XS. Daarnaast bieden de nieuwe oortips meer draagcomfort en vallen ze ook minder snel uit je oor! 

Conclusie

Wij vinden de AirPods Pro 2 een echte upgrade! Maar dat mag uiteraard ook wel na een lange tijd. Zeker omdat de AirPods Pro al redelijk achterliepen en zelfs al ingehaald qua functies waren door de AirPods 3. De AirPods Pro 2 laat echt zien waarom je toch de Pro versie wilt! De verbeterde draadloze verbinding, beter geluidskwaliteit, betere noise cancellation en de touch bediening zijn gewoon erg solide. Ook het verbeterde draagcomfort is zeker niet onbelangrijk en de batterij gaat lekker lang mee. Wij zijn dus enthousiast en raden ze zeker aan! Kijk hier om ze te bestellen. 

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »