Lucas Riechert - Maandag 19 Oktober 2020

De smartphone met een vouwbaar scherm: de Samsung Galaxy Z Fold2

De Galaxy Fold van Samsung wel te verstaan. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de meest vernieuwende smartphone sinds jaren.

De afgelopen tijd zijn er natuurlijk vele innovatieve telefoons op de markt verschenen, zolang de telefoon maar rechthoekig was met het liefst zo min mogelijk knoppen om het touchscreen zo groot mogelijk te houden. Door de jaren heen vonden de veranderingen voornamelijk plaats door een krachtigere accu te plaatsen, een betere camera, een scherper touchscreen beeld en ga zo maar door. Echter is de Galaxy Fold de eerste smartphone sinds tijden die meer teweeg brengt dan de bovengenoemde punten; een daadwerkelijk nieuwe smartphone met een uniek design. De eerste smartphone die kleiner is in je broekzak dan bij gebruik.

Design van de Galaxy Fold

Zoals je hierboven al kon lezen is het meest unieke aan het design dat je de Fold (zoals de naam in het Engels al zegt) kan opvouwen. Het scherm aan de binnenkant is in de lengte ongeveer net zo groot als een normale, iets wat grotere smartphone. Dankzij de gladde behuizing glijdt de telefoon makkelijk je broekzak in en haal je hem er ook zo weer uit. Het scherm aan de buitenkant, door Samsung de ‘Cover Display’ genoemd, is 4.6” bij een verhouding van 21:9. De dikte van de telefoon is 16.5 mm, en zodoende erg binnen de perken gebleven. Ter vergelijking; oude telefoons met fysieke, uitschuifbare toetsenborden waren veel dikker (denk aan de goede oude tijd van de Samsung d900 en e900). Ook voelt het scharnier waarmee je de telefoon kan opvouwen erg stevig aan, je kunt hem alleen open en dicht doen. Er zit verder geen flexibiliteit in waardoor je de telefoon niet per ongeluk kan draaien of op een andere manier (te ver) kan openen.

Specificaties van de Galaxy Fold

Maar genoeg over het design van deze smartphone, laten we ook even kijken wat de specificaties van dit unieke apparaat zijn. Ook niet geheel onbelangrijk toch? De Fold beschikt over zes camera’s. En ja dat lees je alweer goed; zes camera’s. Drie aan de achterkant, twee aan de binnenkant en één aan de voorkant. Op die manier kan je altijd een foto maken, op welke manier je de telefoon ook vast hebt. De Fold heeft dezelfde camera setup als de S10 (12 en 10 Megapixel), alhoewel de ervaring natuurlijk geheel anders is.

De Fold maakt trouwens gebruik van twee accu’s, eentje in beide delen van de behuizing. Dit komt neer op een totaliteit van 4380 mAh, wat zorgt voor een telefoon die lekker lang meegaat. Laden gaat via één USB-c-poort aan de onderkant en kan met maximaal 25W. Verder beschikt de Fold over een ruime 12 GB Ram.

Prijs van de Galaxy Fold

Als je in één telefoon zoveel innovatie en solide specificaties stopt kan je natuurlijk wel een hoger dan gemiddeld prijskaartje verwachten, en die is er zeker ook. De Fold kost je op dit moment 1925 euro. Of het deze prijs waard is, ligt geheel aan wat jezelf belangrijk aan een smartphone vindt. Je bent natuurlijk meer dan de blits met deze telefoon en de specificaties zijn ook niet verkeerd. Of de prijs binnenkort naar beneden gaat (omdat er bijvoorbeeld een andere versie komt) is op dit moment nog niet bekend.

Is de Galaxy Fold wat voor jou?

Wil je altijd wat cools laten zien op een feestje of je ouders versteld doen staan met een vernieuwend staaltje technologie? Dan is deze telefoon natuurlijk meer dan een aanrader! De Fold is natuurlijk wel meer dan een party-trick, het is voor de rest een prima werkend toestel en je zal er niet op achteruit gaan.

Smartphones zijn in de ogen van velen saai geworden, maar deze telefoon brengt gelukkig weer wat leven in de brouwerij. Iets wat erg nodig was, hopelijk opent dit de deur voor meer spannende en vernieuwende toestellen. Of het de smartphone van de toekomst is laat ik liever in het midden, echter smaakt het zeker wel naar meer, indien je smaak wat duurder is!

[BRON]

Afbeelding: Samsung 

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »