Lucas Riechert - Woensdag 15 Maart 2023

De nieuwe Samsung Galaxy Watch 6 Pro krijgt een draaibare rand en twee maten

Het lijkt erop dat de Samsung Galaxy Watch 6 Pro qua design weer een fysiek draaibare rand gaat krijgen en vermoedelijk in twee maten te verkrijgen gaat zijn. Zo valt Samsung terug op oudere ontwerpen en gaat daarmee weer terug naar ‘back to basics’. Lees hier meer over deze nieuwe geruchten! 

Kenmerkend design

Volgens bekende bronnen gaat Samsung de draaibare bezel weer terug brengen voor de aankomende Galaxy Watch 6 Pro. Met deze draaibare rand kun je dan bijvoorbeeld snel de tijd selecteren voor een timer of stopwatch of het volume aanpassen. De laatste keer dat Samsung een smartwatch produceerde met een draaibare rand was de Samsung Galaxy Watch 4 Classic. De Samsung Galaxy Watch 5 en Watch 5 Pro beschikken niet over een draaibare bezel en maken juist gebruik van een digitale bezel. Je gebruikt bij deze smartwatches de buitenste rand van de ronde horlogekast. De normale Galaxy Watch 6 zal volgens bronnen geen draaibare fysieke bezel hebben. 

Afgerond display 

Eerder werd ook al bekend gemaakt dat Samsung gaat kiezen voor een afgerond display voor de Watch 6. Het is nog maar de vraag of dit ook gaat gelden voor de Pro variant. Ook gaan er volgens bronnen twee maten komen, maar welke dat zijn is momenteel nog niet bekend. Momenteel is de Samsung Galaxy Watch 5 Pro in één enkele maat verkrijgbaar: 45 millimeter. De standaard Samsung Galaxy Watch 5 is te koop in twee formaten: 40 en 44 millimeter. Wij zijn erg benieuwd of dit ook weer de maten worden voor de Watch 6 en de Watch 6 Pro. 

Officiële aankondiging over een paar maanden

De vorige smartwatches van Samsung, de Watch 5 modellen, werden onthuld vorig jaar in augustus. De verwachting is dat Samsung dit gaat vasthouden en dus de Watch 6 modellen gaat aankondigen in augustus 2023. We moeten dus nog een paar maandjes geduld hebben voor het zover is en dan ook zien of al deze geruchten ook waar zijn. Tijd zal het leren!

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »