Lucas Riechert - Woensdag 8 Februari 2023

Beeldscherm van iPhone 15 gaat weer afgeronde schermranden krijgen

Volgens verschillende bronnen en meerdere geruchten zou Apple weer een nieuw ontwerp willen toepassen voor de schermranden van de iPhone 15. Sinds de iPhone 12 zijn de schermranden namelijk plat. Het scherm gaat echter wel plat blijven, aldus leaker ShrimpApplePro. Lees in dit artikel meer over deze interessante keuze van Apple. 

iPhone 15 scherm

De schermen zullen dezelfde diagonalen als de huidige modellen hebben, aldus ShrimpApplePro. Alle iPhone 15 modellen zouden ook het Dynamic Island krijgen met twee camera gaten in het scherm, zoals dat ook het geval is bij de huidige iPhone 14 Pro modellen. Dit gerucht ging ook al wat eerder rond. Het Dynamic Island is zeer goed ontvangen door het publiek, waardoor de keuze om dit toe te passen in alle toestellen vrij logisch is. Daarnaast blijven de schermen dus plat, maar worden de schermranden weer afgerond als vanouds. Dat was ook al het geval tot en met de iPhone 11, waarna het veranderde in dus platte randen. 

Geruchtenmolen draait vol voor Apple 

Rond deze tijd van het jaar is het vanzelfsprekend dat de eerste geruchten over nieuwe toestellen van Apple naar buiten komen. Het is gebruikelijk dat rond januari en februari de eerste tekeningen lekken van nieuwe modellen, waardoor ook dus een beeld kan worden gevormd over hoe de nieuwe modellen van iPhone eruit komen te zien. Er zijn echter nu nog geen betrouwbare beelden, maar wel vele vermoedens. Vaak zijn deze vermoedens ook de realiteit. 

Overeenkomst met Apple Watch S8

Afgeronde schermranden hebben een groot voordeel; deze ogen een stukje kleiner. Daarnaast wil Apple de schermranden ook echt daadwerkelijk kleiner maken, waardoor deze meer komt te lijken op die van de Apple Watch S8. Al zal dit alleen gelden voor de iPhone 15 Pro. Volgens lekkers zou de instap iPhone 15 iets dikkere randen krijgen, maar dus ook het Dynamic Island. Hiermee trekt Apple de ontwerpen van de verschillende iPhone modellen gelijk, met een dus iets verfijnder ontwerp voor de duurdere Pro modellen. Erg interessant, omdat het er juist op leek dat Apple meer en meer verschil aan het creëren was tussen de instap- en Pro modellen. 

Nog onduidelijkheid over iPhone 15 Plus

Het is vooralsnog onduidelijk wat Apple zijn intentie is met de iPhone 15 Plus. Dat model wordt namelijk niet door bronnen genoemd. Het vermoeden is er dat de verkoopaantallen van de iPhone 14 Plus niet zo goed zijn, waardoor het onduidelijk blijft of Apple werkt aan de opvolger hiervan. Er gaan geruchten dat Apple het model heeft geschrapt, opvallend aangezien de Plus de vervanger was van de iPhone Mini. Of dit echt het geval is zal blijken in het najaar van 2023. Traditiegetrouw kondigt Apple dan de nieuwe iPhones aan. Wij kunnen in elk geval niet wachten wat Apple ons gaat brengen dit jaar op het gebied van iPhones!

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »