Lucas Riechert - Maandag 6 Maart 2023

Apple werkt toch wel aan nieuwe iPhone SE met 5G en OLED scherm

Na geruchten over annulering zou Apple kennelijk toch wel werken aan een nieuwe versie van de iPhone SE, het goedkoopste iPhone model. Volgens de altijd goed geïnformeerde Ming-Chi Kuo zal de iPhone SE 4 de eerste iPhone worden met een interne 5G modem chip van Apple zelf. Lees hier meer over de nieuwe iPhone SE!

Doorstart voor de iPhone SE 4

Begin januari zou de vierde generatie van de iPhone SE geannuleerd zijn, maar volgens Kuo is dat nu toch niet het geval. Er zou een doorstart van de plannen zijn en het toestel moet gaan lijken qua op de iPhone 14 qua specificaties. Zou zou de iPhone SE 4 ook een 6.1” OLED scherm krijgen net als de standaard iPhone 14. De voorganger van de SE 4, de iPhone SE 3, was de laatste iPhone met brede schermranden en een thuisknop met vingerafdrukscanner. Alle andere iPhones hebben smallere schermranden en een gezicht scanner. 

Meer eigen Apple onderdelen

De komst van een OLED scherm wordt bevestigd door Ross Young, iemand met doorgaans betrouwbare bronnen als het gaat om leveranciers. Zo zou het nieuwe scherm geleverd worden door het Chinese BOE. Apple gebruikt voor de duurdere iPhones voornamelijk schermen van Samsung Display, al zou Apple ook zelf graag beeldschermen willen maken om zo de zaakjes in eigen hand te houden. 

Eigen 5G modem

De plannen van Apple om zijn eigen 5G modem chip te introduceren zou oorspronkelijk beginnen met de iPhone 15 modellen. Echter deden enkele problemen zich voor waardoor Apple zijn eigen modems niet zo snel kon lanceren. Tot nu toe gebruikt Apple voornamelijk chips van Qualcomm. Als de resultaten nu wel goed zijn zou deze modem nu ook worden toegevoegd in de toekomstige iPads en Apple Watches. Apple gaat dus op deze manier steeds meer eigen productie draaien. Minder afhankelijk worden, dat is het idee. 

iPhone SE 4 in 2024

Volgens Kuo zal de nieuwe “budget” iPhone in de eerste helft van 2024 worden uitgebracht. Interessant, aangezien hij afgelopen december in een reeks tweets zei dat de productie van de iPhone SE 4 geannuleerd gaat worden. Dit omdat de verkoop van de “gewone” iPhones steeds lager werd en de Pro modellen steeds populairder. Daarnaast zou het full screen ontwerp van de SE 4 geleid hebben tot een toename van kosten en verkoopprijzen. Als gevolg daarvan heeft Apple de productpositionering moeten heroverwegen en het inversteringsrendement voor de SE 4 ook moeten heroverwegen. Nu is dus duidelijk geworden dat de analist van mening is veranderd. Zo ziet hij dus dat de iPhone SE 4 op de markt komt begin 2024 en dat Apple zich niet langer zorgen maakt over het verlagen van de ontwikkelingskosten voor nieuwe producten. 

Wij zijn in elk geval erg benieuwd of we de iPhone SE 4 gaan zien begin 2024! 

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »