Lucas Riechert - Donderdag 4 Mei 2023

Apple werkt aan nieuwe dagboek-app die dagbesteding van gebruikers analyseert

Het lijkt erop dat Apple bezig is met een nieuwe app voor iPhones. Het zou gaan om een dagboek-app waarbij gebruikers hun dagelijkse activiteiten worden bijgehouden, wat volgens Apple moet bijdragen aan hun mentale gezondheid. Zo wordt er nagegaan hoe een dag wordt gespendeerd maar zou de app ook onderwerpen voorstellen om over te schrijven. Lees hieronder meer over dit interessante nieuws. 

Documenten van The Wall Street Journal

Deze nieuwe geruchten komen van de doorgaans betrouwbare The Wall Street Journal. Hoewel Apple zelf de plannen nog niet officieel heeft bevestigd, lijkt het er wel op dat deze app gaat komen. De app zou onderdeel gaan worden van een breder initiatief van Apple betreft (mentale) gezondheid. Zo voegde Apple eerder al opties toe om fysieke gezondheid bij te houden door bijvoorbeeld stappen te meten. In de App Store bestaan uiteraard al dagboek-apps die helpen met het bijhouden van mentale gezondheid, maar geen daarvan is gemaakt door Apple zelf. In de toekomst zal de app van Apple waarschijnlijk standaard geïnstalleerd worden op alle iPhones zodat je er direct gebruik van kunt maken. 

Codenaam Jurassic

De dagboek-app heeft als codenaam 'Jurassic' meegekregen en zal dus nagaan hoe een gemiddelde dag van een gebruiker eruit ziet. Bijvoorbeeld hoeveel tijd er binnenhuis of ergens anders wordt doorgebracht of hoe bepaalde dagen “normaal” of “ typerend” voor de gebruiker waren. Ook houdt de app bij hoeveel sociaal contact een gebruiker op een dag heeft gehad. Volgens The Wall Street Journal kan de app daarbij ook onderscheid gaan maken tussen collega’s en naaste contacten. Vervolgens kan de app onderwerpen voorstellen waarover een gebruiker zou kunnen gaan schrijven, deze suggesties zullen vier weken op de iPhone blijven staan. De krant schrijft ook dat alle verzamelde data op het apparaat zelf wordt verwerkt en er wordt geen informatie met Apple of andere partijen gedeeld. De redactie heeft interne documenten kunnen inkijken waaruit blijkt dat Apple zich steeds meer wil gaan inzetten op het mentale en fysieke welzijn van zijn gebruikers. 

iOS 17

Het is waarschijnlijk dat de app gepland staat tegelijk met de release van de nieuwe grote software update voor iPhone, iOS 17. Deze gaat plaatsvinden tijdens de grote ontwikkelaarsconferentie WWDC in juni. Er zal dan eerst een vroege testversie komen waar ontwikkelaars mee aan de slag kunnen, waarna iedereen rond september de grote update kan gaan installeren en dus mogelijk ook de nieuwe dagboek-app op zijn iPhone gaat hebben. Wij zijn in elk geval benieuwd naar deze nieuwe app en hoe deze werkt!

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »