Lucas Riechert - Donderdag 23 Februari 2023

Apple werkt aan iPhone Ultra

Het lijkt erop dat Apple volgend jaar naast de iPhone 16 Pro en iPhone 16 Pro Max een nóg duurder en geavanceerder model gaat uitbrengen: de iPhone 16 Ultra. Hier wordt al langer over gespeculeerd, maar dan als vervanger van de Pro Max. Het lijkt er nu echter op dat dit model er simpelweg bij komt als extra alternatief. Lees hier meer over dit nieuwe toestel!

Bronnen van Bloomberg over de iPhone Ultra

Apple is aan het overwegen om de iPhone Ultra toe te voegen aan de nieuwe lichting iPhones van volgend jaar, meldt Bloomberg. Zo zijn onder andere investeerders gesproken die een toelichting van de Apple topman Tim Cook bijwoonden. Zo was de gemiddelde verkoopprijs van de iPhone een onderwerp van gesprek. De gemiddelde prijs stijgt steeds wat hoger omdat meer consumenten Pro modellen kopen in plaats van de reguliere iPhone modellen. Zo zou Cook gezegd hebben: “ik denk dat mensen echt ver zullen gaan om het beste te krijgen dat ze kunnen betalen”. Daarom zou een nog duurdere iPhone model volgens Cook geen belemmering moeten zijn. 

Eerste iPhone Ultra concept

Naar alle waarschijnlijkheid zal de iPhone Ultra van een ander materiaal gemaakt worden dan wat we tot nu toe gezien hebben. Zo zijn er geruchten dat de iPhone Ultra van titanium wordt gemaakt net zoals de Apple Ultra Watch. Ontwerper Jonas Daehnert heeft een eerste concept gemaakt van de iPhone Ultra. Hij heeft daarvoor het ontwerp van de Apple Watch Ultra gecombineerd met het design van een iPhone. Dit is niet gebaseerd op lekken, maar op zijn creatieve concept. We zijn benieuwd of hij het aan het juiste eind heeft. 

Apple Watch heeft al Ultra model

Apple heeft onlangs de ietwat tegenvallende kwartaalcijfers gepresenteerd, die onder andere komen door het ontoereikende aanbod van de iPhone 14 Pro. Dit model is het meest populair maar was niet aan te slepen vanwege de gesloten fabrieken in China. 

De populariteit van de duurdere modellen wijst erop dat er nog speelruimte is voor een duurder model, vandaar de Ultra. Zo heeft Apple vorig jaar al de Apple Watch Ultra gepresenteerd. Deze was een stuk groter en steviger en biedt meer functies voor (extreme) sporters. Ook leek de vraag naar de duurdere Apple Watch Ultra groter dan die van het reguliere model. Iets wat Apple nu dus ook wil gaan toepassen voor de iPhones. 

Onduidelijk wanneer iPhone Ultra precies verschijnt

De Apple experts zijn het er nog niet unaniem over eens wanneer de iPhone Ultra gaat verschijnen. Dit jaar verschijnt ook al Apple Reality dus is het onwaarschijnlijk dat andere devices van Apple grote updates gaan krijgen. Vandaar dat de meeste experts toch denken dat deze volgend jaar gaat verschijnen, vandaar de iPhone 16 Ultra. Er gaan geruchten dat de iPhone Ultra een nieuwe periscope lens gaat krijgen en mogelijk geen fysieke knoppen meer. Wij zijn in elk geval erg benieuwd naar de Ultra! 

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »