Lucas Riechert - Maandag 10 Juli 2023

Apple Watch Ultra 2 komt waarschijnlijk in september al uit

Apple is bezig met de ontwikkeling van de tweede generatie Apple Watch Ultra, die gepland staat voor een release later dit jaar. Daarnaast kunnen we ook de verwachte komst van de Apple Watch Series 9 tegemoet zien. Bovendien zijn er ook plannen voor nieuwe Macs, waaronder een indrukwekkende iMac met een scherm van meer dan 30” inch. Lees hier meer! 

Nieuwe Apple producten

Dit najaar staat ons weer een reeks nieuwe Apple-producten te wachten. Terwijl we zeker kunnen zijn van de langverwachte iPhone 15-serie en de Apple Watch Series 9, zijn er ook geruchten over een opvolger van Apple's high-end smartwatch, de Apple Watch Ultra. Hoewel de exacte naam nog niet bevestigd is, volgt Apple waarschijnlijk hetzelfde patroon als bij de Apple Watch SE, waarbij geen jaartal of nummering wordt gebruikt. We kunnen niet wachten om te zien wat Apple in petto heeft voor deze volgende generatie high-end smartwatches.

Apple Watch Ultra 2

Vorig jaar verraste Apple ons met de introductie van de Apple Watch Ultra, een robuuste en geavanceerde uitvoering van de Apple Watch. Deze titanium smartwatch is speciaal ontworpen voor duiken, biedt een indrukwekkende batterijduur en is zelfs uitgerust met een ingebouwde sirene voor noodgevallen. Bovendien beschikt hij over het grootste scherm dat ooit in een Apple Watch is gebruikt. Hoewel de Apple Watch Ultra pas negen maanden oud is, zijn er alweer geruchten voor de volgende generatie. Volgens Apple-analist Mark Gurman, die doorgaans goed geïnformeerd is, kunnen we tijdens de iPhone 15 presentatie in september de aankondiging verwachten van de tweede Apple Watch Ultra generatie. 

Wat kunnen we verwachten?

De verwachtingen zijn dat de nieuwe Apple Watch Ultra 2 voornamelijk interne upgrades gaat krijgen. De eerste generatie Ultra maakte gebruik van de S8-chip, die in werkelijkheid niet sneller was dan de S6-chip van 2020. De tweede generatie Apple Watch Ultra zal dus waarschijnlijk worden uitgerust met de Apple S9, die naar verwachting zo'n 20 tot 30% sneller zal zijn, een aanzienlijk verschil. Qua kleuren wordt het nog even afwachten, maar het is waarschijnlijk dat de Watch in meerdere kleuren beschikbaar wordt (zoals de kleuren Middernacht en Sterrenlicht). De bandjes zullen waarschijnlijk ook een update krijgen met bijvoorbeeld nieuwe uitvoeringen die gericht zijn op andere extreme sporten. De Apple Watch Ultra is voornamelijk gericht op klimmen, duiken en hardlopen, we zijn benieuwd of hier een verschil in komt met de tweede versie. We moeten dus nog wel eventjes geduld hebben tot we meer informatie krijgen, dat krijgen we waarschijnlijk midden september tijdens het Apple Event. Wij zijn in elk geval erg benieuwd en enthousiast! 

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »