Lucas Riechert - Zondag 20 November 2022

Apple waarschuwt voor slecht verkrijgbare iPhone 14 Pro modellen en lange levertijden

Onverwacht nieuws vanuit Apple over de iPhone 14 Pro toestellen. Ze hebben namelijk laten weten in een (vrij uitzonderlijk) persbericht dat het de komende tijd lastiger gaat worden om de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max te verkrijgen. Dit komt doordat de Foxconn fabriek waar de  toestellen worden gefabriceerd te maken heeft met een grootse COVID-19 lockdown. Lees hieronder meer over deze bijzondere update.

COVID-19 lockdown

De uitbraak van het coronavirus in de Chinese stad Zhengzhou zorgt voor een grootste lockdown. De maatregelen van de Chinese overheid zijn streng en intens waardoor de fabriek op verminderde capaciteit draait, zegt Apple zelf. Dit zet wereldwijde leveringen onder extreme druk en zorgt ervoor dat deze levertijden flink langer gaan worden. Bij het strenge COVID-beleid in China is het zo dat bij een enkel positief getest persoon een hele stad al op slot kan gaan. Dit zorgt voor veel onzekerheden bij grote bedrijven zoals Apple. 

Onzekerheid over levertijden voor Europa

Op dit moment zijn de levertijden voor diverse iPhone modellen in de Benelux ongeveer een maand. Echter zijn de iPhone 14 en 14 Plus wel direct leverbaar. Het is vrij zeldzaam dat Apple zo openlijk communiceert over vertragingen, dit doen ze normaliter nooit. Het bedrijf laat verder weten dat ze de gezondheid van medewerkers als hoogste prioriteit hebben. Vanwege de strenge COVID maatregelen in China heeft Apple een deel van de productie al overgeheveld naar Vietnam, waar ze iets minder streng zijn. 

Verwachte daling

Volgens Apple is de vraag naar de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max momenteel erg hoog. Dat het bedrijf vanwege bovenstaande momenteel minder ervan kan verkopen zal wel gevolgen hebben voor de aankomende bedrijfsresultaten. Dit zou kunnen resulteren in een eerste daling sinds Apple de iPhone in 2007 aankondigde. Wij zijn in elk geval erg benieuwd naar wat dit gaat betekenen voor het bedrijf en de productie van de iPhone in de toekomst.

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »