Lucas Riechert - Dinsdag 30 Mei 2023

Apple versterkt Amerikaanse productie en ontwikkelt eigen schermen om afhankelijkheid te verminderen

Apple heeft onlangs grote stappen gezet om minder afhankelijk te worden van externe leveranciers. Zo heeft het bedrijf een miljardendeal gesloten met Broadcom voor de productie van 5G-onderdelen in Amerikaanse fabrieken. Daarnaast is Apple naar verluidt bezig met de ontwikkeling van zijn eigen schermen om de afhankelijkheid van Samsung te verminderen. Deze ontwikkelingen zijn gericht op het vergroten van Apple's controle over de productie van belangrijke componenten en het stimuleren van toekomstige innovaties. Lees hier meer! 

Apple sluit miljardendeal met Broadcom voor Amerikaanse productie

Apple heeft een zeer lucratieve deal gesloten met Broadcom voor de productie van 5G-onderdelen in Amerikaanse fabrieken. Deze overeenkomst omvat onder andere FBAR-filters, die essentieel zijn voor het verwerken van mobiele signalen in iPhones en andere Apple-apparaten. Broadcom, al lang een belangrijke leverancier voor Apple, zal deze FBAR-filters gaan maken in hun fabriek in Colorado. Dit initiatief zal niet alleen de productie in de Verenigde Staten versterken, maar ook flink wat banen creëren (rond de 1100). De deal met Broadcom maakt deel uit van Apple's belofte uit 2021 om $430 miljard te investeren in de Amerikaanse economie over een tijd van vijf jaar, een doelstelling waar Apple van zegt dat ze op koers liggen. 

Meer onafhankelijkheid met eigen schermen

Naast het ontwikkelen van eigen chips en modems richt Apple zich nu ook op de productie van zijn eigen schermen om de afhankelijkheid van Samsung te verminderen, volgens Nikkei Asia. Het bedrijf investeert flink in de ontwikkeling van micro-LED-technologie, die wordt beschouwd als de superieure opvolger van OLED. Micro LED-schermen bieden dunne, kleurrijke displays met hoog contrast, zonder het risico op inbranden. Ook heeft het een lager energieverbruik dan OLED. Apple is van plan om bij de start van de productie een grootschalige overstap te maken naar eigen fabricage, wat het Amerikaanse bedrijf meer controle geeft over toekomstige schermtechnologie. Om deze ambitie waar te maken gaat Apple samenwerken met bedrijven als LG Display, chipmaker TSMC en ams-Osram. De verwachting is dat micro-LED-schermen eerst geïntroduceerd zullen worden op de Apple Watch, vanwege het kleinere formaat en de lagere oplage. Vervolgens zal de technologie worden toegepast op de iPhone en andere Apple-producten.

Apple blijft toekomstgericht

Het bedrijf uit Californië heeft met de recente miljardendeal met Broadcom voor Amerikaanse productie en de ontwikkeling van eigen schermen een duidelijk signaal afgegeven om minder afhankelijk te worden van externe leveranciers. Door de productie van 5G-onderdelen naar de Verenigde Staten te halen en het ontwikkelen van micro-LED-schermen in eigen beheer, wil Apple meer controle over de productie van belangrijke onderdelen als ook toekomstige innovaties. Deze strategische zetten benadrukken Apple's voortdurende inzet om zijn positie als een toonaangevend bedrijf te versterken. Wij zijn in elk geval erg benieuwd naar alle toekomstplannen van Apple! 

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »