Lucas Riechert - Vrijdag 7 Oktober 2022

Apple verhoogt de productie voor de iPhone 14 niet, hogere vraag voor basis modellen blijft uit

Opmerkelijk nieuws; Apple gaat de productie van nieuwe iPhone 14 toestellen niet verhogen. Het bedrijf had namelijk een hogere vraag verwacht, maar die blijkt er toch niet te zijn. Hierdoor worden er ongeveer alsnog net zoveel toestellen gemaakt als vorig jaar. Lees gauw verder voor meer details over dit opmerkelijke nieuws. 

Anonieme bron speelt informatie door aan Bloomberg

Het afgelopen halfjaar zouden ongeveer 6 miljoen toestellen minder gemaakt te hoeven worden dan origineel geanticipeerd, vertellen anonieme bronnen aan het altijd goed geïnformeerde Bloomberg. De verwachte afzet zou verhoogd zijn met zo’n 7% maar dit blijkt nu dus volgens de bronnen niet zo te zijn en daarom is een verhoging van productie niet nodig. Apple heeft zo ongeveer 90 miljoen toestellen geproduceerd, wat ongeveer overeenkomt met eerdere schattingen voor de iPhone 13 en 12 series. 

Vooral mindere vraag voor de basis modellen

Als we Bloomberg moeten geloven is er vooral een verminderde vraag naar de standaard iPhone modellen, de iPhone 14 en iPhone 14 Plus. Consumenten lijken voornamelijk geïnteresseerd te zijn in de duurdere iPhone 14 Pro modellen. Dit zou kunnen betekenen dat leveranciers een deel van hun productie van goedkopere modellen moeten omzetten naar de productie van de duurdere Pro toestellen. Ook schijnt er een vraagtekort te zijn in de elektronicasector volgens Bloomberg. Na bevoorradingsproblemen en een tekort aan chips vorig jaar zouden consumenten tegenwoordig minder hardware willen kopen. Daardoor ontstaat een voorraadoverschot, wat de reden zou zijn om de productie bestellingen naar beneden bij te stellen. 

De toekomst

Wij zijn in elk geval erg benieuwd wat dit gaat betekenen voor de toekomst van Apple en bijvoorbeeld de iPhone 15 modellen. Wellicht dat een groot deel van deze ontwikkeling ook is ontstaan omdat de verschillen tussen de basis en Pro modellen steeds groter worden, consumenten willen liever een modern toestel met een betere camera en bijvoorbeeld 120Hz verversingssnelheid. Een interessante ontwikkeling voor de toekomst, wie weet besluit Apple om alle toestellen toch weer dichter bij elkaar te brengen betreft hardware of maken ze juist de verschillen nog groter. Tijd zal het leren! Bekijk in ieder geval hier ons aanbod voor iPhones. 

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »