Lucas Riechert - Dinsdag 24 Januari 2023

Apple kondigt nieuwe HomePod aan en wil ook zijn aanbod in smart home producten verder uitbreiden

Zoals verwacht heeft Apple een nieuwe versie van zijn WiFi speaker HomePod aangekondigd! Deze nieuwe HomePod gaat betere geluidskwaliteit, een snellere chip en meer smart-home functies krijgen dan zijn voorganger. Daarnaast wil Apple zijn aanbod in smart home producten verder uitbreiden, met naast de huidige slimme speakers ook een iPad-achtig apparaat om een smart home mee aan te sturen. Lees hieronder verder wat je ervan kunt verwachten. 

Nieuwe HomePod

De nieuwe HomePod gaat werken met de S7 chip en je kunt er draadloos mee streamen met AirPlay 2. Volgens Apple maakt de nieuwe chip “computational audio” mogelijk, waardoor het akoestische systeem optimaal wordt benut. Het ontwerp is cilindervormig met een stoffen buitenkant en lijkt daarmee aardig op de eerste HomePod uit 2018. Daarnaast ondersteunt de speaker lossless audio en Dolby Atmos met Apple Music. Aan de bovenkant kun je een klein touchscreen schermpje vinden. Je kunt de HomePod ook met Siri bedienen, waarmee je ook allerlei andere smart home apparaten kunt aansturen. De universele smart home standaarden Matter en Thread worden ondersteunt met de HomePod. Ook kun je de speaker uiteraard gebruiken voor Apple TV. Ook cool; je kunt twee exemplaren aan elkaar koppelen als een stereopaar, echter kun je niet één oud model van de HomePod koppelen met de nieuwe. 

Nieuwe veiligheidsfuncties

De nieuwe HomePod maakt je huis of appartement ook een stuk veiliger. Deze kan namelijk binnenkort ook luisteren of er een rook- of koolmonoxide melder afgaat en dan automatisch een melding naar je iPhone sturen. Deze functie gaat worden toegevoegd in het voorjaar via een grote software update. Je hoeft je dus hierom geen zorgen meer te maken als je de deur uitgaat. Daarnaast komt de HomePod met een ingebouwde temperatuur- en vochtigheidssensor. Hiermee kun je bijvoorbeeld automatisch je jaloezieën sluiten of een ventilator aanzetten als de temperatuur in een kamer een bepaalde waarde bereikt. 

Te koop vanaf februari en update voor HomePod Mini

Sinds eind vorig jaar is de kleinere HomePod Mini te verkrijgen in Nederland, maar was zijn “grote broer” de HomePod helemaal niet verkrijgbaar in Nederland. De nieuwe versie gaat gelukkig wel te koop zijn in Nederland vanaf 3 februari. De HomePod Mini staat een fijne update te wachten, in deze wordt namelijk ook de temperatuur- en luchtvochtigheidssensor geactiveerd. Daarnaast krijgen de HomePod Mini’s ook de geluidsherkenning om het alarm van rook- of koolmonoxide melders te herkennen. 

Apple wil aanbod aan smart home producten uitbreiden 

Naast de nieuwe HomePod zou Apple ook nog werken aan een aantal nieuwe apparaten die in de nabije toekomst gaan verschijnen, volgens Bloomberg. Het zou hier onder andere gaan over een iPad-achtig scherm dat voornamelijk bedoeld is voor het bedienen van smart verlichting, thermostaten, speakers, camera’s en andere smart apparaten. 

Deze soort iPad zou op een centrale standaard staan of magnetisch aan een muur kunnen worden bevestigd. Daarnaast zou Apple overwegen om de smart home schermen een stuk groter te maken. We zijn in elk geval erg benieuwd wat de toekomst van Apple gaat zijn op het gebied van smart apparaten! 

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »