Lucas Riechert - Woensdag 26 Oktober 2022

Apple gaat toch niet de Touch ID terugbrengen in nieuwe iPhones

Volgens Bloomberg journalist Mark Gurman zullen de Pro modellen van toekomstige iPhones toch geen terugkeer zien van de vingerafdrukscanner, die in het scherm zou worden ingebouwd. Ook al zijn de geruchten zo dat Apple daar al jaren aan werkt, kennelijk hebben ze toch hun mening bijgesteld en zien ze af van een terugkeer van de Touch ID bij Pro modellen. 

Face ID een blijvertje

In 2017 verving Apple de Touch ID met gezichtsherkenning (Face ID). Dit begon bij de iPhone X, waarbij Apple afzag van de Touch ID vingerscanner, die in de voorgaande iPhones ingebouwd zat bij de oude en vertrouwde home button. Apple testte de vorige jaren verschillende soorten technieken om een vingerafdrukscanner toe te voegen onder het scherm en ook in de aan/uit knop aan de zijkant van de iPhone. Echter gaat dit dus in de toekomst niet gebeuren volgens de altijd goed geïnformeerde Gurman, die denkt dat de Face ID een blijvertje is voor de komende jaren. 

Wellicht toch in de iPhone SE?

Alhoewel het volgens Gurman sterk is dat Touch ID zal terugkomen in de Pro modellen van de nieuwe iPhones, is het niet geheel ondenkbaar voor het instapmodel, de iPhone SE. Hier zou de Touch ID scanner kunnen worden ingebouwd in de aan/uit knop, echter zal dat niet op de korte termijn gebeuren. Toch is het interessant dat Apple kennelijk er wel in de toekomst aan denkt om dit wellicht toch te gaan doen bij de goedkopere modellen. Een interessante keuze. 

iPhone 15 en Apple event 

Er gingen al meerdere jaren geruchten over het potentiële inbouwen van een Touch ID onder het scherm. Vele Android toestellen beschikken al over een vingerafdrukscanner bij het scherm of aan de zijkant van het toestel. Vorig jaar dacht de bekende Apple analist Ming-Chi Kuo dat de iPhone 15 zeer zeker een vingerafdrukscanner zou krijgen in het scherm. De iPhone 15 wordt overigens zoals altijd in het najaar van volgend jaar verwacht. Daarnaast was de presentatie van de iPhone 14 waarschijnlijk het laatste grote Apple event, volgens meerdere analisten. Er wordt verwacht dat Apple zeer snel de nieuwe 11 en 12.9” inch iPad Pro en nieuw versies van de MacBook Pro en Mac Mini met M2 chips gaat aankondigen, maar dit zou gaan gebeuren via meerdere persberichten. Waarschijnlijk zal er ook nog een grote Apple TV upgrade aankomen aan het einde van het jaar. 

Wij zijn benieuwd of dit allemaal gaat gebeuren! 

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »