Lucas Riechert - Donderdag 23 Februari 2023

Android 14 maakt het waarschijnlijk mogelijk om je smartphone als webcam te gebruiken

Telefoons die straks op Android 14 draaien kunnen mogelijk als webcam worden gebruikt voor je laptop of PC. Daarvoor zou je dan geen aparte app zoals Camo meer voor moeten gebruiken. Check hier meer over dit handige nieuws!

Smartphone als webcam

Het is al een tijdje mogelijk om je smartphone te gebruiken als webcam, echter heb je daar wel een derde partij app voor nodig. De gratis versies daarvan kennen normaliter ook vele beperkingen. Denk hierbij aan een lage resolutie of een constant watermerk in het scherm. Wil je hier van af, dan moet je bijbetalen. Gelukkig komt daar mogelijk dit jaar dus verandering in. Volgens journalist  Mishaal Rahman is het mogelijk om met Android 14 de smartphone standaard als webcam te gebruiken. Dit ontdekte hij in de code van de software. Hiermee werkt Google dus aan een alternatief voor Apple's Continuity Camera. Sinds vorig jaar is het namelijk al mogelijk om een iPhone te gebruiken als webcam voor Macbooks.

De voordelen

De camera van je smartphone is over het algemeen een stuk beter dan die van de ingebouwde camera op je laptop. Tijdens video calls of online vergaderingen kun je dus nu een vele hogere beeldkwaliteit halen. Daarnaast heb je geen externe webcam meer nodig om toch professioneel voor de dag te komen. Je hoeft je Android smartphone alleen nog maar op een standaard te zetten en met een USB kabel aan je laptop verbinden, klaar is Kees.  

Nog onduidelijkheden over de details

We zijn nog wel een tijdje verder voordat Google Android 14 uitbrengt. De nieuwe en stabiele versie van het besturingssysteem wordt pas verwacht ergens in augustus. Hoe de webcam functie er in zijn geheel uit gaat zien is ook nog wat onduidelijk. 

Zo schrijft Rahman dat er wel een systeem app nodig is om je smartphone om te toveren tot webcam in Android 14. Het is ook nog onduidelijk of Google deze app standaard zal meeleveren of dat fabrikanten hem zelf op het toestel moeten zetten. In het laatste geval zou het dan niet mogelijk zijn om alle smartphones van deze nieuwe feature gebruik te laten maken.

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »