Lucas Riechert - Vrijdag 19 Mei 2023

Android 14 krijgt bewegende wallpapers en nieuw lockscreen

In het najaar komt Android 14 uit. Google zal onder andere een nieuw lockscreen toevoegen waar gebruikers verschillende snelkoppelingen op kunnen zetten en met AI wallpapers toevoegen die kunnen bewegen. Ook zullen meer dan 50 apps verbeterd worden. Lees hier meer over dit coole nieuws! 

Vernieuwingen voor Android 14

Google heeft een flinke reeks nieuwtjes uitgebracht voor Android 14 die later dit jaar gaan verschijnen. Zo kunnen gebruikers het lockscreen gaan aanpassen met bijvoorbeeld snelkoppelingen voor apps en klokken in verschillende stijlen. Je kunt ook aanpassen waar je de klok wilt neerzetten als ook de temperatuur en datum. Alles kan dus aangepast worden. De berichtenapp in Android kun je nu met behulp van AI (artificial intelligence) ook automatisch reacties versturen op ontvangen berichten. De AI stelt antwoorden voor gebaseerd op de context en de schrijfstijl van de gebruiker. Je kunt ook de schrijfstijl aanpassen; bijvoorbeeld beknopter, professioneler of zelfs in de stijl van Shakespeare! Android 14 krijgt ook geanimeerde 3D wallpapers die vergelijkbaar zijn met de wallpapers in iOS 15. Met geschreven commando’s kunnen gebruikers de AI opdracht geven om wallpapers over bepaalde onderwerpen te gaan genereren. Deze functie komt volgende maand al uit voor de Google Pixel-toestellen. 

Meer dan 50 verbeterde apps

Ook gaan andere apps van Google voor Android 14 op de schop: zo zullen ruim 50 apps verbeterd worden voor bijvoorbeeld gebruik op grotere schermen zoals tablets of vouw toestellen. Voor vouw toestellen zoals de Galaxy Z Fold wordt de lay-out aangepast met meerdere kolommen en een zogenaamde tafelblad modus waarbij het toestel half opengevouwen op tafel ligt. Ook zullen apps zoals Spotify, Disney+ en Minecraft geoptimaliseerd worden voor grotere schermen. Google heeft ook bevestigd dat er een speciale app voor WhatsApp komt voor Wear OS 3, het systeem voor smartwatches. Met deze in de zomer verschijnende app kunnen gebruikers op hun smartwatch WhatsApp berichten lezen en beantwoorden en zelfs gesproken berichten vanaf hun pols sturen. Zo word je een ware James Bond! 

Mixed Reality 

Google werkt in samenwerking met Samsung aan een nieuw “meeslepend platform” voor Mixed Reality (een combinatie van VR en AR). Hierover zijn verder nog geen details bekendgemaakt, echter worden die later dit jaar nog gedeeld. Tot slot komt Google met verbeteringen in zijn auto-software. Automodellen waarin Google software is in gebouwd zal tegen het eind van het jaar meer dan verdubbeld worden. Ook zullen automobilisten met deze software binnenkort via hun auto dashboard kunnen vergaderen via Microsoft Teams, Webex en Zoom. Er komen dus vele toffe vernieuwingen aan! 

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »