Lucas Riechert - Woensdag 26 Oktober 2022

Android 13 Go is officieel!

Goed nieuws voor mensen met ietwat goedkopere Android toestellen: Android 13 Go is namelijk officieel gepresenteerd met de daarbij behorende instap specificaties. Wat is er allemaal nieuw? En wat is Android 13 Go precies? Dat lees je hier! 

Android 13 Go komt eraan voor low-end toestellen

Google heeft de lichte versie van zijn mobiele besturingssysteem aangekondigd. De nieuwe software is onder andere uitgerust met een gloednieuw ontwerp dat gebaseerd is op Material You. Ook biedt het ondersteuning aan Play System updates, waarmee het updates kan forceren via het Play-ecosysteem. Material You werd al geïntroduceerd bij Android 12 en komt nu dus in een lichtere versie van het bekende besturingssysteem van Google. Wat dit inhoudt is dat onder andere de accentkleuren gebaseerd worden op de ingestelde achtergrond, wat er erg mooi uitziet. Je ziet deze kleuren onder andere terug in het instellingenmenu, notificaties en op andere plekken. Je bent als Android Go gebruiker echter wel beperkt tot vier kleurprofielen, terwijl het er in Android 13 nu al 16 zijn. 

Andere nieuwe mogelijkheden met Android 13 Go

Daarnaast is er als nieuwe optie dat je per app permissies kunt gaan instellen. Zo kun je ook per app een andere taal kiezen, mits de ontwikkelaar dit als optie heeft ingebouwd uiteraard. Ook het Discover home scherm is vanaf nu te gebruiken bij de Go software en zal Android 13 Go vaker belangrijke beveiligingsupdates krijgen. De Play-systeemupdates zijn er al sinds Android 10, maar zaten nog niet verwerkt in Android 11 Go en Android 12 Go. Hier komt nu dus verandering in. 

Hogere systeemeisen

Er was al reeds bekend gemaakt dat de systeemeisen om Android 13 Go goed te laten draaien worden verhoogd. Dat betekent dat toestellen minimaal 2GB aan werkgeheugen moeten hebben, waarvoor dit eerst nog 1GB aan werkgeheugen was. Daarnaast wordt er minimaal 16GB aan intern geheugen gevraagd. Bij de voorgaande Android Go edities was dit nog 8GB aan intern geheugen. De meeste toestellen die gebruik kunnen maken van Android Go worden nagenoeg niet in ons land verkocht. Deze markt is een stuk groter in Azië en het zuiden van Europa. Daar zijn duurdere toestellen toch vaak een luxe, hier in Nederland zien we toch vaak de wat duurdere toestellen. Echter zijn er uiteraard ook toestellen verkrijgbaar in Nederland die Android 13 Go kunnen gebruiken, zoals verschillende Alcatel toestellen. 

Heb jij een toestel met Android Go? Of maak je toch liever gebruik van een high end toestel? 

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »