Lucas Riechert - Dinsdag 30 Mei 2023

WhatsApp lanceert twee nieuwe functies: berichtjes binnen een kwartier bewerken en unieke gebruikersnaam!

Goed nieuws voor alle WhatsApp gebruikers onder ons want er komen namelijk een paar nieuwe handige functies aan. Zo krijgt de populaire berichten-app binnenkort waarschijnlijk de mogelijkheid voor gebruikers om unieke gebruikersnamen aan hun profiel toe te voegen. Daarnaast kunnen gebruikers binnen een kwartiertje na het versturen van een bericht de tekst wijzigen. Handig als je eens een foutje maakt! Lees hier meer over deze toffe nieuwe functies. 

Unieke gebruikersnaam voor gebruikers 

WhatsApp, een van de meest populaire berichten-apps ter wereld, blijft zich verbeteren om aan de behoeften van haar gebruikers te voldoen. Binnenkort kunnen gebruikers naar verwachting unieke gebruikersnamen aan hun profielen toevoegen, waardoor de app meer in lijn komt met andere sociale mediaplatforms. Tot nu toe was WhatsApp sterk afhankelijk van het mobiele telefoonnummer van gebruikers, maar moederbedrijf Meta werkt hard aan het verminderen van die afhankelijkheid. WhatsApp is al langer los van een toestel op de pc of Mac te gebruiken en sinds vorige maand ook op meerdere toestellen tegelijk. Met de introductie van gebruikersnamen kunnen gebruikers zichzelf gemakkelijker identificeren op WhatsApp, zonder dat ze hun persoonlijke telefoonnummer met anderen hoeven te delen. Dit brengt niet alleen meer gebruiksgemak met zich mee, maar verhoogt ook de privacy, aangezien een gebruikersnaam eenvoudig te wijzigen is in tegenstelling tot een telefoonnummer. Deze informatie komt van WABetaInfo

WhatsApp berichten aanpassen

Daarnaast heeft WhatsApp nog een nieuwe functie in petto die veel gebruikers zullen waarderen. Binnen een kwartier na het verzenden van een bericht kun je namelijk de tekst ervan bewerken. Dit stelt je in staat om bijvoorbeeld spelfouten te corrigeren of extra context toe te voegen aan een bericht. Of wellicht heb je toch net even iets niet helemaal netjes gezegd, dan kun je jezelf nog op tijd verbeteren! De bewerkte berichten worden gemarkeerd met een 'bewerkt'-tag, zodat ontvangers kunnen zien dat er wijzigingen zijn aangebracht. Het is dus wel te zien als je je bericht bewerkt voor de ander. 

Binnenkort uitgerold

Zowel de toevoeging van gebruikersnamen als de bewerkfunctie worden de komende weken wereldwijd uitgerold naar alle WhatsApp-gebruikers. Deze nieuwe functies zijn bedoeld om de chat ervaring te verbeteren en gebruikers meer controle te geven over hun communicatie.  WhatsApp stelt haar bèta-testers als eerste in staat om deze functies uit te proberen voordat ze voor iedereen beschikbaar zijn. Blijf verbonden, blijf chatten en hopelijk geniet jij ook van de voortdurende verbeteringen van WhatsApp!

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »