Lucas Riechert - Donderdag 15 Juni 2023

WhatsApp lanceert kanalen en laat je eindelijk foto’s in betere kwaliteit sturen

Nog meer verbeteringen voor WhatsApp! De uitrol van de nieuwe Kanalenfunctie is begonnen, bedoeld voor het sturen van berichten naar grote groepen volgers. Daarnaast heeft WhatsApp in zijn nieuwste bètaversie de mogelijkheid toegevoegd om afbeeldingen in hoge HD-kwaliteit te versturen. Deze nieuwe functie komt gauw naar gebruikers voor iOS en Android. Lees hier meer over dit goede nieuws! 

Kanalen functie

Met de nieuwe Kanalen functie kunnen gebruikers updates kunnen ontvangen van bijvoorbeeld bekende personen, influencers of grote merken. Met Kanalen kunnen deze personen en organisaties berichten sturen naar grote groepen volgers, waarbij de inhoud exclusief beschikbaar is voor de ontvangers. Deze nieuwe functie vertoont gelijkenissen met de openbare kanalen van concurrent Telegram. “Het lanceren van Kanalen is een langverwachte stap waar onze gebruikers al geruime tijd om vragen", aldus WhatsApp. Om de functie goed te laten werken zal deze de komende weken eerst worden getest met beroemdheden en geselecteerde organisaties in Colombia en Singapore. Op basis van de ervaringen in deze landen zullen verbeteringen worden doorgevoerd. Vervolgens zal de functie in de komende maanden geleidelijk worden uitgerold naar andere landen, zodat een breder publiek er gebruik van kan maken. We moeten hier dus nog even wachten! 

Betere kwaliteit foto’s versturen

Een andere leuke nieuwe functie is dat WhatsApp binnenkort afscheid gaat nemen van het compressie proces dat tot nu toe toegepast werd bij het verzenden van afbeeldingen, wat soms resulteerde in (flink) kwaliteitsverlies. In de nieuwste testversie van de berichtendienst is namelijk een functie toegevoegd waarmee gebruikers afbeeldingen in hogere kwaliteit kunnen versturen. Een screenshot dat gedeeld werd door social media-expert Matt Navarra liet een HD-knop zien waarmee foto's van betere kwaliteit verzonden kunnen worden. Het verzenden en ontvangen van foto's in HD-kwaliteit ziet er een stuk beter uit, maar het verbruikt ook meer data tijdens het verzendproces.

Nog niet voor video’s

WhatsApp's nieuwe functie voor het verzenden van afbeeldingen in hogere kwaliteit is momenteel alleen van toepassing op chatgesprekken. Video's worden nog steeds standaard gecomprimeerd door WhatsApp op dezelfde manier. Als gebruikers video's in betere kwaliteit willen verzenden via WhatsApp, kunnen ze de bestanden als 'document' versturen. Dit stelt gebruikers in staat om video's te delen zonder compressie. Volgens WABetaInfo zal WhatsApp ook nog voor de HD foto’s enige lichte compressie toevoegen, maar dus niet meer zoveel als voorheen. Ook zal de app een klein HD-pictogram toevoegen aan de thumbnail van de foto in de chat om aan te geven dat de afbeelding van hoge kwaliteit is. 

Wij zijn in elk geval erg blij met deze nieuwe functies! 

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »