Lucas Riechert - Maandag 5 Juni 2023

WhatsApp introduceert nieuwe functie voor scherm delen tijdens het bellen

WhatsApp brengt een nieuwe functie uit waarmee gebruikers tijdens een videogesprek hun scherm kunnen delen. Volgens WABetaInfo, een bron die de nieuwste testversies van WhatsApp nauwlettend volgt, wordt deze functionaliteit binnenkort uitgerold. Lees hieronder meer over dit nieuws!

Scherm delen tijdens videogesprek

De mogelijkheid om het scherm te delen tijdens een videogesprek is te vinden onderaan het scherm via een icoontje van een telefoon en een pijltje. Het knopje bevindt zich naast andere functies zoals het wisselen van camera, dempen van het geluid en het uitschakelen van de camera. Zodra je op het knopje klikt, verschijnt er een scherm waarin je kunt kiezen om je scherm op te nemen of uit te zenden. Op dit moment is de schermdeelfunctie alleen beschikbaar voor bèta testers op Android. Volgens WABetaInfo zal de functie “in de komende weken” voor meer gebruikers beschikbaar worden gesteld. Het is mogelijk dat de functie niet werkt op oudere Android-toestellen en in groepsgesprekken met veel deelnemers. De releasedatum voor de iPhone-versie van WhatsApp is op dit moment nog niet bekend. 

Nog meer vernieuwingen voor WhatsApp

Naast de nieuwe schermdeel-functie bevat de nieuwste WhatsApp update volgens WABetaInfo ook enkele veranderingen in de onderste navigatiebalk van de app. De tabbladen in de balk zijn opnieuw ingedeeld en zijn nu als volgt gerangschikt: Chats, Oproepen, Community's en Status. Zoals we eerder al geschreven hebben zal WhatsApp binnenkort ook de mogelijkheid introduceren om gebruikersnamen te kiezen. Met een unieke gebruikersnaam kunnen gebruikers in de app worden gevonden, zodat het delen van telefoonnummers niet meer nodig is! 

Berichten bewerken

Daarnaast kwam WhatsApp vorige week met de nieuwe bewerkfunctie, waarmee je binnen 15 minuten na het versturen van een bericht de tekst nog kunt aanpassen. Erg handig als je een foutje hebt gemaakt of als de grammatica van het bericht niet klopt. Zo zijn er de afgelopen weken flink wat nieuwe functies bij gekomen en toepassingen gedaan op WhatsApp, waardoor de populaire berichtenapp steeds moderner wordt. Wij vinden het in elk geval een goede ontwikkeling dat WhatsApp zo bezig is met verbeteringen om zo gebruiksvriendelijker te worden. 

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »