Lucas Riechert - Woensdag 28 December 2022

Samsung Galaxy S23 komt naar alle waarschijnlijkheid op 1 februari 2023

Goed nieuws voor alle Samsung fans; de Galaxy S23 serie wordt namelijk officieel aangekondigd op woensdag 1 februari 2023! Dit zal gebeuren tijdens het Galaxy Unpacked evenement dat gepland staat voor die datum. Naar alle waarschijnlijkheid gaat op dit event de Galaxy S23 Ultra en de twee meer betaalbare Galaxy S23 Plus en de compacte Galaxy S23 worden aangekondigd. Lees snel meer over dit interessante nieuws!

Na aankondiging vrij snel leverbaar

Zoals het verleden ons doet leren is het zo dat met Samsung ongeveer twee weken na de aankondiging het toestel ook kan worden besteld. Dit zou betekenen dat als de Samsung Galaxy S23 series wordt aangekondigd op 1 februari, deze te leveren is vanaf 10 of 17 februari. Die twee dagen vallen namelijk op een vrijdag, waarop de meeste bedrijven meestal de release van hun vlaggenschip telefoons plannen. Echter komt dit nieuws van de zeer betrouwbare leaker Universe Ice, maar deze informatie is dus nog niet officieel. En aangezien het nog een paar maanden duurt voordat het zo ver is, kan Samsung de datum zeker nog aanpassen in de tussentijd. 

(Hopelijk) nieuwe chipset voor de Samsung Galaxy S23 

De nieuwe S23 serie gaat de overstap maken naar een nieuwe chipset, namelijk die van Qualcomm’s Snapdragon en niet de Exynos aangedreven versies van de vorige toestellen. Samsung gebruikte reeds al eerder de Snapdragon chip in de Verenigde Staten, echter kreeg de rest van de wereld nog toestellen met de minder krachtige en minder energiezuinige Exynos chip. Echter na protest in onder meer India werd Samsung eigenlijk een soort van gedwongen om in die markt over te schakelen naar de Snapdragon chip, alhoewel we in Europa nog steeds de toestellen met Exynos kregen. Hier komt nu dus verandering in, we zijn erg benieuwd wanneer Samsung dit officieel gaat bevestigen. 

Overige wijzigingen

Van de nieuwe drie S23 toestellen heeft de Ultra de meest spannende zaken in het vooruitzicht. Het houdt de vertrouwde Galaxy S22 ultra ontwerp maar verfijnt dit met een plattere rand. Ook wordt een flinke camera upgrade verwacht met onder andere een nieuwe 200 megapixel hoofdcamera. Een nieuw OLED scherm met nog betere kleuren en een verfijndere S Pen moeten ook te vinden zijn in de S23 Ultra. De andere twee modellen, de S23 Plus en S23, zullen de camerastijl van de Ultra overnemen. Alle drie modellen gaan als het goed is de Snapdragon 8 Gen 2 chip hebben, wat goed nieuws is voor de snelheid van al de toestellen. De S23 Plus zal de betere keuze zijn voor mensen die een lekker groot scherm willen met een langere batterijduur, terwijl de S23 prioriteit geeft aan bediening met één hand en gemak. 

Kun jij ook niet wachten op de nieuwe S23? 

Bron foto; Onleaks

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »