eu-spec-popup-text
Dit toestel is hetzelfde als het model voor de Nederlandse markt. De bijgeleverde handleiding is echter niet in het Nederlands. Deze kunt u echter wel downloaden op onze website; onder de productbeschrijving van het toestel zelf. Op al onze toestellen kunt u geen gebruik maken van cashback of promoties bij Samsung, Sony, LG of Huawei.
asian-spec-popup-text
arabic-spec-popup-text
huawei-service-pack-popup-text
samsung-service-pack-popup-text
xiaomi-service-pack-popup-text
Een refurbished toestel is een telefoon die al een eerdere eigenaar heeft gehad, maar dit betekent verre van dat het een afdankertje is. In tegendeel zelfs, refurbished toestellen worden namelijk volledig van binnen- en buiten gecontroleerd door onze specialisten voordat we ze aanbieden! De oude onderdelen worden vervangen waar nodig is en vervolgens krijgt het refurbished toestel een grondige reiniging. De batterij capaciteit is minimaal 85%, hierdoor is een refurbished toestel (bijna) niet van een nieuw toestel te onderscheiden!
tweedehands-popup-text
premium-quality-a+-popup-text
Geleverd in originele fabrieksverpakking
Fe'Nomenal is ons huismerk
bulk-popup-text
Bulk
Door Lucas Riechert

Afbeelding: © Apple

Volgens het doorgaans goed geïnformeerde SamMobile gaat Samsung vanaf 2021 smartphones zonder oplader in de verpakking leveren. Hiermee volgen ze het voorbeeld van de gedoodverfde concurrent Apple, waarschijnlijk om kosten te besparen en iets doen aan het overschot aan elektronisch afval.

Hetzelfde nieuws wordt ook geleverd door ETNews, de Koreaanse website claimt te hebben gesproken met bronnen binnen Samsung. Ten eerste zou Samsung smartphones zonder oplader gaan leveren om de verpakkingen kleiner te krijgen. Dit scheelt uiteraard een hoop transportkosten, naar verhouding kunnen er dan immers meer smartphones worden verzonden.
Ten tweede zou Samsung de keuze om geen oplader meer te leveren hebben gemaakt vanuit een milieubewust standpunt. De groeiende berg aan elektronisch afval op de wereld zou de voornaamste reden zijn, Samsung wil hier graag wat aan doen. Het feit dat veel mensen thuis toch al een oplader hebben is een ander argument vanuit Samsung, niet iedereen hoeft telkens weer nieuwe opladers mee te krijgen. Om welke modellen het precies gaat schrijft de Koreaanse website niet, alhoewel het in de lijn der verwachtingen ligt dat het gaat gebeuren met alle nieuwe modellen vanaf 2021.

De timing van deze berichtgeving is natuurlijk opvallend; onlangs is het naar buiten gekomen dat Apple hetzelfde van plan is. Het lijkt er dus op dat Samsung in dit geval Apple achterna gaat en ook dezelfde beweegredenen heeft als Apple. Omdat Apple en Samsung de twee grootste fabrikanten van telefoons ter wereld zijn, zou het niet standaard meeleveren van een oplader natuurlijk een hoop elektronisch afval schelen. Ook de politieke druk speelt mee, zo wil de Europese Commissie bijvoorbeeld dat alle fabrikanten niet verschillende maar één soort oplader gaan toepassen in de toekomst.

Of dit ook voordelig gaat zijn voor de consument, is nog maar de vraag. Je zou zeggen dat door de besparing op de verpakking en onderdelen er minder kan worden gevraagd voor de telefoons. Het zou natuurlijk ook een tactiek kunnen zijn om de winstmarges op de telefoons te vergroten. De tijd zal het leren!

 

Samsung lanceert nieuwe toestellen in januari en februari 2021
Begin 2021 presenteert Samsung twee nieuwe toestellen; de Galaxy A12 en Galaxy A02s. Echter lijkt he ... Lees meer
Xiaomi blijft maar groeien en is momenteel de derde grootste smartphonemaker ter wereld
Afgelopen kwartaal zijn de smartphone cijfers van Xiaomi gegroeid met 47.5 procent en is daarmee de ... Lees meer
OnePlus luistert zoals gewoonlijk naar zijn fanbase en introduceert zeven nieuwe features
De nauwe samenwerking tussen OnePlus en zijn community zorgt ervoor dat de toestellen al jaren de ju ... Lees meer
Dit product is toegevoegd aan de winkelwagen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »